Ten Hag tiszteli Mourinhot

Erik ten Hag tiszteletét fejezte ki a José Mourinho irányába a Manchester United csütörtök esti, Fenerbahce elleni idegenbeli Európa-liga mérkőzését megelőzően.


A Vörös Ördögök az FC Porto és a Twente elleni döntetleneket követően első győzelmük megszerzése reményében utaznak a héten Törökországba, ahol nem csak a csapat egykori menedzserével, Mourinhoval, hanem két korábbi középpályásukkal, Freddel és Sofyan Amrabattal is szembe kerülnek majd.

 

Vasárnap este Ten Hag részt vett a Futball Szakírók Egyesülete (FWA) gálavacsoráján, ahol az FA-kupa előző szezonbeli megnyeréséért vett át elismerést. Köszönő beszédében elismeréssel adózott azon játékosok és stábtagok előtt, akik lehetővé tették a Manchester City Wembley-beli legyőzését.

 

Amikor arról kérdezték, hogy megpróbál-e találkozni portugál elődjével az isztambuli mérkőzés előtt vagy után, így felelt:

"Valószínűleg igen, de ez mindkettőnk számára nagy mérkőzés lesz."

 

"Nagyon élvezem, hogy megküzdhetek vele, hogy a csapata ellen játszhatunk. Neki mindig kiváló együttesei vannak és ő egy győztes típusú szakember. Számtalan trófeát nyert már és szerintem ő kiváló példa sok menedzser számára. Tehát nagyon örülök, hogy ellenük bizonyíthatunk."

 

 

A holland menedzser tisztában van vele, mekkora erőfeszítést igényel egy trófea megnyerése, amelyről hosszasan elmélkedett színpadi beszédében:

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. Nagy öröm ez nekem."

 

"Menedzserként tudom, hogy mennyire nehéz dolog trófeákat nyerni, szóval először is minden itt lévő, trófeát nyert kollégámnak szeretnénk gratulálni a csapatukkal nyújtott teljesítményükhöz, mert nekem van benne tapasztalatom, hogy ehhez mekkora munkát kell beletenni. Nem könnyű címeket, trófeákat nyerni, legyen szó bármilyen szintről, mert Angliában mindegyik osztályban hatalmas a versenyhelyzet. Egy trófea elhódítása hatalmas elhivatottságot, a családi élet feláldozását igényli."

 

"Természetesen ezt nem egyedül csinálja az ember és persze mindenek előtt hihetetlenül jó játékosokra van szükség. Jó játékosok nélkül egy menedzser se tud jó eredményt elérni. A játékosok pedig edző nélkül. Szóval köszönetet kell mondanom az edzői stábom tagjainak, akik elképesztően nagy munkát végeztek annak érdekében, hogy megnyerjük az FA-kupát."

 

Erik kihangsúlyozta, hogy a szombati, biztató Brentford elleni teljesítményük és eredményük ellenére, a manchesteriekről majd a szezon végén kell ítéletet hozni.

 

"A Unitednél éppen belekezdtünk a szezonba. Még az elején járunk. Nem rajtoltunk jól. Tudjuk ezt és nem vagyunk boldogok miatta, de tegnap (szombaton) azok voltunk, mert fordítani és győzni tudtunk. Ez azonban csak egyetlen győzelem."

 

"Ha trófeákat akarsz nyerni, akkor ezt folyamatosan meg kell tenned, jó teljesítményekre és kemény munkára van szükséged a szezon során. Azt is tudjuk, hogy a trófeákat nem ősszel, télen és még csak nem is tavasszal lehet megnyerni. Hanem áprilisban és májusban. Az a feladatunk, hogy a csapatot arra készítsük fel, hogy az egész szezon során nyerni tudjon, de ez a szezon végén különösen fontos. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy olyan csapatot építsünk, amely képes lehet trófeákat nyerni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fenerbahce - Manchester United

Európa-liga Főtábla, 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!