Ten Hag reakciója a Brentford legyőzésére

Erik ten Hag szerint mindenki élvezte a Manchester United második félidőben nyújtott teljesítményét a Brentford elleni 2-1-es bajnoki győzelem alkalmával.


A pontszerzés öröme

"Örülünk, hogy megnyertük a mérkőzést. Ez fontos. A Unitednél mérkőzéseket kell nyernünk, de mindezt szórakoztató módon kell megtennünk és szerintem ma délután mindenki nagyon élvezte a látottakat, különösen a történtek fényében. Egy igazságtalan gólt kaptunk, de a második félidőben csapatként megmutattuk, hogy összetartunk. Küzdőszellemről és eltökéltségről tettünk tanúbizonyságot, amelyeknek köszönhetően két csodálatos gólt tudtunk szerezni."

 

De Ligt vitatható esete

"Nem tudjuk, hogy a játékvezető egy kulcsfontosságú pillanatban miért rendelte le a pályáról az egyik játékosunkat, mivel az már alvadt vér volt a fején. Tehát már egy múltbeli esemény következménye volt. Mindezt egy szöglet előtt, létfontosságú momentumban tette. Ő az egyik legjobban, ha nem a legjobban fejelő játékosunk jelenleg. Ők [az ellenfél] ebből hasznot húztak, amiért mi nagyon csalódottak voltunk."

 

Igazságtalanság érzése

"Természetesen mi nagyon igazságtalannak éreztük és az így nem volt rendben, ahogyan ezt a helyzetet kezelték, de együtt kell élnünk ezzel és szerintem a megfelelő választ adtuk a szituációra. Olajként használtuk ezt a tűzre és a második félidőt nagyon magas sebességi fokozatban kezdtük ennek okán. Dühöt éreztünk, ezt pedig a pályán mutatott minőségbe vittük át. Szerettük volna jóvá tenni a dolgokat, amely sikerült is két nagyszerű gól képében."

 

Gólokat szerezni

"Csapatként nagyon jól védekezünk, már négy kapott gól nélküli meccsünk van a Premier League-ben, ez pedig azt mutatja, hogy nagyon jól szervezettek vagyunk hátul. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki és sokszor sikerült a megfelelő helyeken lennünk a megfelelő időpontokban, de a helyzetkihasználásunk nem volt azon a szinten, amit elvárnánk. Ma mindent jól csináltunk és látható volt, hogy rendelkezünk olyan játékosokkal, akik képesek befejezni a magas minőségű helyzeteket. A második játékrészre kisebb változtatásokat eszközöltünk a játékunkban, feltöltöttük az elemeinket és nagyobb intenzitással presszingeltünk. Az első félidő se volt rossz és voltak jó pillanataink, illetve helyzeteink, de a gólszerzés nem jött össze. A másodikban már igen és emiatt mindenki boldog."

 

 

Együtt vagyunk ebben

"Ma összetartást és eltökéltséget lehetett látni rajtunk. Gólokat fogunk szerezni és mérkőzéseket nyerni, mert ez az, amit mindenki vár tőlünk, különösen a szurkolók, akik mindig mögöttünk állnak. Amikor mindenki ellenünk van, ők akkor is kitartanak mellettünk. Mögöttünk állnak és ez is az egyik oka annak, hogy miért tudtunk ilyen nagy iramú kezdést produkálni rögtön a szünet után. Növeltük a tempót és egy vesztésre álló meccset győzelemre tudtunk fordítani."

 

A Brentford legyőzése

"A meccsek utolsó pillanataiban is képesek vagyunk győzni. Ezt megmutattuk az előző szezonban is, amikor Scott McTominay két gólt is szerzett olyankor ellenük. De egy menedzser szívverésének érdekében jobb a második félidő elején lerendezni! Sokkal nyugtatóbb és én élveztem, különösen azt, ahogyan játszottunk a második félidőben. Az első is rendben volt, de a szünet után fejlebb kapcsoltunk és jó stuktúrában játszva növelni tudtuk a tempót."

 

Tetszetős gólok

"Rashy [Marcus Rashford] beadása parádés volt, Garnacho pedig szenzációsan fejezte be. A második találatnál [Christian] Eriksen passza, Bruno [Fernandes] perdítése és Rasmus befejezése is gyönyörű volt. Természetesen nagyon örülünk annak, hogy Rasmus visszatért, mert már nagyon hiányoztak a góljai."

 

Értékelés más szemszögből

"Ez remek, de nem szabad túlbecsülni. Ez csak egy győzelem. A Unitednél minden egyes mérkőzést meg kell nyerni. Győzni kell a következő és azutáni meccsen is. Ha nem sikerül, akkor mindenki kritizál minket, ez minden alkalommal így van. Szóval most 24 óráig kiélvezzük, aztán lépünk tovább."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!