Erik sajtótájékoztatójának legfontosabb kérdései

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag továbbra is azon a véleményen van, hogy játékosainak időre van szükségük ahhoz, hogy kollektív egységként fejlődjenek.


A Vörös Ördögök csütörtök este 3-3-as döntetlent értek el az FC Porto ellen, ezzel újabb pontot regisztráltak a táblázaton az idei Európa-liga-szezonban.

 

Marcus Rashford, Rasmus Hojlund és Harry Maguire is a hálóba talált az Estadio do Dragaoban, a United végül egy frenetikus 90 perc után döntetlent ért el.

 

Most, hogy a figyelem gyorsan a vasárnapi, Aston Villa elleni Premier League-összecsapásra összpontosul, Erik a médiának nyilatkozott a Midlands-i látogatásunk előtt.

 

A legfontosabb kérdésekről, többek között a türelemről, a fegyelemről és a mentális erőnlétről beszélt.

 

KÖZÖS ERŐFESZÍTÉS
"Nem gondolkodom ilyen [külső] kérdéseken, mert ez nem téma. Együtt vagyunk benne, a tulajdonosi kör, a vezetőség, az általam kinevezett munkatársak, az új munkatársak. Ismét új, fiatal játékosokat vásároltunk, és be kell őket építenünk. Mint például [Manuel] Ugarte, a 6-os poszt mindenképpen az egyik olyan poszt volt, ahová szerettünk volna szerződtetni ebben a szezonban, de időre van szüksége a beilleszkedéshez. Tudod, a topfutballban nem kapsz időt, azonnal teljesítened kell, de ez nem mindig reális. Meg kell szoknia a játékmodellünket, a csapattársait, a Premier League intenzitását. Szóval időre van szüksége. Tehát több olyan posztunk is van, ahol időre van szükségünk. Nagyon örülök Rasmus Hojlund visszatérésének. Úgy gondolom, hogy jól tért vissza, de a szezon első két hónapjában nem láthattuk őt. Remélhetőleg most már fitt, és tovább javul a kondíciója. Ebben a szezonban is folyamatosan fittnek kell lennie, és ez segíteni fog nekünk. Szóval vannak még területek, ahol fejlődni fogunk, és aztán majd meglátjuk, hogy hol állunk a szezon végén."

 

 

FEGYELMEZETTEK VAGYUNK
"A piros lapot Bruno [Fernandes] számára visszavonták, így elismerték, hogy hiba volt [a Tottenham ellen]. Ez nagyon balszerencsés volt [Portoban], de mindent megtett, hogy gólt szerezzen. A megfelelő pillanatban, a megfelelő helyen volt, de a vakoldalon jött az ellenfél. Szóval én ezt nem kezelném fegyelmezetlenségként. A másik része, igen, javulnunk kell, ez biztos, de azt is mondhatjuk, hogy nagyon fegyelmezettek voltunk az első 25 percben a helyezkedésben. Lehetőségeket teremtettünk, a megfelelő pillanatban felgyorsítottuk a játékot, szóval nem fegyelmezetlenségről volt szó. Mindenképpen tudunk javulni, és javulnunk kell, ha sikerre akarjuk vinni a mérkőzéseket. Csak akkor érhetünk el olyan sikereket, mint az elmúlt két szezonban, trófeákat nyerve, ha javulunk, szóval mindenképpen ezen fogunk dolgozni."

 

MENTALITÁS ÉS ÖSSZPONTOSÍTÁS
"Mi az a mentális probléma? Tehát ez egy skála, és ezt kell helyesen kezelni. Ennek a csapatnak van hite, nem adja fel. A fiúk ezen a skáláján erős mentalitással rendelkeznek, de néhány más területen járulniuk kell. Ha trófeákat akarunk nyerni, néhány területen javulnunk kell."

 

BALHÁTVÉD PROBLÉMÁK
"Szerintem mindketten játszhatnak ott [Noussair Mazraoui és Diogo Dalot], de ebben a pillanatban Dalotot részesítem előnyben. De természetesen mindketten alapvetően jobbhátvédek. A balhátvéd poszton személyi problémáink vannak, és mindenképpen javulni fogunk csapatként, ha lesz egy állandó ballábas balhátvédünk. Várjuk, hogy Luke Shaw és Tyrell Malacia visszatérjen. Ez mindenképpen segíteni fogja az egyenletes teljesítményszintet."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!