Miért jött le Rashford a szünetben

Erik ten Hag elmagyarázta, miért cserélték le Marcus Rashfordot a United FC Porto elleni Európa-liga-mérkőzésének félidejében.


A Vörös Ördögök tízes számú játékosa vitathatatlanul kiemelkedően szerepelt az Estadio do Dragao stadionban rendezett találkozó első 45 percében, és mindössze hét perc elteltével megnyitotta a gólok sorát.

 

Marcus aztán a 20. percben a második találatunkban is részt vállat, amelyet Rasmus Hojlund lőtt a kapuba. Rashford az első játékrész hátralévő részében tovább kínozta a Porto jobbhátvédjét, Joao Mariót, bár a Porto még a félidei sípszó előtt egyenlíteni tudott.

 

Amikor azonban a szünet után visszatértek a csapatok, Alejandro Garnacho lépett pályára angol kollégája helyett.

 

A meccs után Erik ten Hag megvilágította Rashford lehozatalát.

 

"Jól van" - mondta a holland a MUTV-nek, elhárítva minden sérüléssel kapcsolatos aggodalmat. "De Alejandro Garnachot is játszatni akartuk, ő az egyik legnagyobb támadó-potenciálunk ebben a szezonban, és őt hoztuk a kispadról. Vasárnapra is szükségünk lesz friss játékosokra, szóval igen, ez mind része volt a tervnek."

 

 

Később, a TNT Sports brit műsorszolgáltatónak nyilatkozva Erik tovább részletezte:

"Muszáj rotálnunk. Garnacho nem kezdett. Nagyszerű meccse volt, nem csak vasárnap, hanem szerintem az egész szezonban jól teljesített. Azért cseréltünk, mert vasárnap egy újabb kemény meccs vár ránk, egy jó meccs, így szükségünk van arra, hogy a játékosok rendelkezésre álljanak, fittek és frissek legyenek. A Villa ellen gyorsan regenerálódni kell. Nekik egy nappal több idejük van [a regenerálódásra], nekünk pedig idegenbeli meccsünk volt, szóval friss játékosokat akarunk a pályán látni."

 

A Unitednek már csak két napja van a következő találkozóig, amelyet a Premier League-ben szereplő Aston Villa ellen vív. Ten Hag portoi pihentetése, és egy problémamentes következő pár nap alapján Rashfordnak a Villa Parkban is bevethetőnek kell lennie.

 

A Villa szerda este, a Bajnokok Ligájában a Bayern München elleni lenyűgöző, 1-0-s győzelemmel melegített a vasárnapi mérkőzésre .

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!