FC Porto 3-3 Manchester United

Kettővel vezetett a United, fordított a Porto de végül osztozkodtak a pontokon a csapatok.


Borzalmasan indult a mérkőzés, az első percekben a Porto hihetetlen tempóval focizott, a vendégek csak kergették a labdát.

 

Azonban a 7. percben mégis a United szerzett vezetést. Eriksen tette ki a labdát Rashfordhoz, az angol megiramodott, betört két védő között a tizenhatosra, majd 12 méterről lőtt, a kapus lábbal beleért a labdába, de hárítani nem tudott, a játékszer a jobb alsóban kötött ki. 

 

A gól után visszaállt a vendégcsapat, folyamatosan a Porto passzolgatott az ellenfele térfelén.

 

A 14. percben Joao Mario kísérlete kerülte el a manchesteri kaput, két perccel később pedig egy beadást mentett a védő Hojlund elől úgy, hogy majdnem öngól lett belőle.

 

Úgy tűnik, ez a meccs olyan, hogy amikor a hazaiak vannak fölényben, a vendégek szereznek gólt. Ugyanis a semmiből jött újabb találat, Eriksen indult előre, Rashfordhoz passzolt, aki kiugratta Hojlundot, a csatár a rövidet célozta meg, jól tette, a kapus bár beleérta lövésbe, de nem tudott védeni, 2-0 a Vörös Ördögöknek.

 

A 27. percben Dalot aludt el, elvitték előle a labdát, amit beíveltek a kapu elé, Omorodion fejelt, Onana védett, de a kipattanóra Pepé érkezett és közelről a kapuba bólintott, 1-2.

 

Hét perccel később már döntetlen szerepelt az eredményjelzőn. Dalot ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, bár ez elmondható volt a jobbról érkező beadásnál szinte az egész védelemre, Omorodion megelőzte de Ligtet és közelről a léc alá fejelt, 2-2.

 

Fernandes ívelését de Ligt vette le, majd Casemiro lőtt, de a kapus szögletre mentett.

 

Dalot is kísérletezett 23 méterről, de fél métert tévedett, maradt a 2-2.

 

Az eredmény nem is változott a szünetig, összességében igazságos volt ez az eredmény.

 

A 47. percben elképesztően nagy lehetősége volt a hazai csapatnak ahhoz, hogy vezetést szerezzen, Mpura kapott csods labdát, amivel kapura törhetett, el is lőtte a labdát, de Onana remekül védett.

 

Három perccel később már meg is szerezte a vezetést a portugál gárda. Két passzal átjátszották a hazaiak a manchesteri középpályát, Martinez borzalmasan helyezkedett, de a védőtársa, de Ligt sem volt a helyzet magaslatán, előbbi mellől jött a beadás, utóbbit pedig megelőzte Omorodion, aki 11 méterről a kapuba bombázott, 3-2 a Portonak.

 

Garnacho lövését kellett fognia a kapusnak, Mazraoui lapos lövésénél pedig jóval nagyobb hárítást kellett bemutatnia.

 

Omorodion a mesterhármasért ment, a 66. percben Onana védése állította meg a hazai csatárt. A lövés előtti pillanatok elég nevetségesek voltak, bár nevetni nem volt kedvünk.

 

Ha még nem lett volna elég a gyötrelem, amit a csapat játéka és az eredmény okozott, Fernandes tett róla, hogy a manchesteri drukkerek egy újabb kínos meccsen legyenek túl. Egy beadás után lekaszált egy védőt a kapu előtt, amiért megkapta második sárgáját, mehetett zuhanyozni.

 

Garnacho átlövéssel próbálkozott, a kapus a léc fölé tolta a játékszert. Jó lövés volt, de maradt a 3-2.

 

Manchesteri szöglet szállt a kapu elé, Maguire érkezett kiválóan és fejese a jobb alsóban kötött ki, a kapus mozdulni sem tudott, 3-3!

 

Lehet örülni egy pontnak? Lehet örülni, hogy 10 emberrel mentettünk egy pontot? Talán, de ha az egész mérkőzést nézzük, ez megint egy ugyanolyan gyenge teljesítmény volt, amit láthattunk már rengetegsze ten Hag ideje alatt.

 

 

Európa-liga, 2. forduló
FC Porto 3-3 Manchester United
Estadio do Dragao

 

Vezette: Tobias Stieler

 

Porto: Costa - Joao Mario(Gul 78.), Pedro, Perez, Moura - Nico, Eustaquio(Vieira 78.), Varela - Pepé(Fernandes 63.), Omorodion(Grujic 77.), Galeno
Nem használt cserék: Ramos, Borges, Namaso, Djalo, Franco, Ivan Jaime, Mora, Sousa

 

United: Onana - Mazraoui, de Ligt(Evans 79.), Martinez(Maguire 79.), Dalot - Casemiro, Eriksen - Diallo(Antony 68.), Fernandes, Rashford(Garnacho 46.) - Hojlund(Zirkze 68.)
Nem használt cserék: Bayindir, Heaton, Lindelöf, Ugarte, Gore, Collyer

 

Gólszerző: Pepé 27', Omorodion 34', 50' illetve Rashford 7', Hojlund 20', Maguire 91'

 

Sárga lap: Omorodion illetve Fernandes

 

Kiállítva: Fernandes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!