Fernandes a Spurs elleni piros lapjáról

A Manchester United csapatkapitánya, Bruno Fernandes önként nyilatkozott a Sky Sportsnak, miután piros lapot kapott a Tottenham Hotspur elleni vereségünk alkalmával.


A kapitány szerette volna kiemelni csapattársai erőfeszítéseit, akik a második félidő teljes egészében egy játékossal kevesebben játszottak, mint a Spurs, de így is nyomás alá helyezték a vendégeket.


Fernandesnek Chris Kavanagh játékvezető az első félidő végén mutatta fel a piros lapot. De míg a Spurs a folytatás után gyorsan megszerezte a második gólt, a pályán lévő Vörös Ördögök összeszedték magukat, és Casemiro révén közel jártak ahhoz is, hogy visszajöjjenek egyre.

 

"Nyilvánvalóan emberhátrányban hagytam a csapattársaimat. Nagyra értékelem, amit a pályán tettek, mert így nehezebb volt számukra" - mondta Bruno a Sky Sports kamerái előtt.

 

"Nem kezdtük jól a meccset, amikor 11 a 11 ellen játszottunk, és az eredmény a Tottenhamnek kedvezett, akkor jött a piros lap, és az azzal kialakult helyzet. A csapattársaim jól csinálták, próbálkoztak, igaz, újabb két gólt kaptunk. Nehéz volt minden teret lefedni. Azt hiszem, sok jó dolgot tudunk ebből magunkkal vinni. A csapat rugalmassága mindig megvolt, és nagyon büszke vagyok rájuk."

 

"Nyilvánvalóan senki sem szereti, ha leküldik. Nem jó érzés látni, hogy a csapattársaim sokat futnak, sokat próbálkoznak és gólt akarnak szerezni, mert a mi oldalunkon ez volt a cél, hogy eredményt érjenek el. A végén még két gólt kaptunk, de ők mindent megpróbáltak."

 

 

Fernandes nem értett egyet azzal, hogy a játékvezető piros lapot mutatott fel a James Maddison elleni szabálytalanság miatt. Előtte elvesztette a lábát, de ennek ellenére megpróbálta megszerezni azt, így érintkezett a Spurs középpályásának lábával.

 

"Nem durván találtam el őt, a stoplikkal. A bokámmal találtam el. Ez egy egyértelmű szabálytalanság, de soha nem piros lap, ez az én érzésem" - magyarázta nyolcas számú játékosunk, őszintén értékelve a helyzetet.
"Még Maddison is, amikor felállt... csak annyit mondott, hogy: 'Ez egy szabálytalanság, de soha nem piros lap'. Mindenki szemében látszott, hogy ez soha nem piros lap. Mert ha ez egy piros lap, akkor sok más esetet is meg kellene néznünk."

 

"Sok olyan esetem volt már, amikor megrúgtak, és még soha nem láttam, hogy valami ilyen gyorsan piros lapnak minősülne. Egyszerűen úgy gondolom, hogy ez soha nem piros lap. Ez egy szabálytalanság. Még a rúgás sem volt olyan erős. Ha a játékvezető sárgát akar adni, mert ez egy taktikai szabálytalanság, akkor egyetértek. De azt sem értem, hogy a VAR miért nem hívta a játékvezetőt a képernyőhöz. Számomra ez egyszerűen nem igazán jó döntés."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!