Ten Hag reakciója a Barnsley legyőzésére

Erik ten Hag a Manchester United játékosainak kapu előtti könyörtelenségét dicsérte, miután a Vörös Ördögök gáláztak a Barnsley ellen az Old Traffordon.


Nagy sebességgel játszottunk

"Először is, a meccs kezdésünk nehéz volt, de amint megtaláltuk az alakzatunkat minden helyre állt. Ez nem annyira furcsa dolog, ez az összetételű csapat most játszott együtt első alkalommal. Amikor sikerült helyre tenni a rendszerünket, tudtunk néhány nagyszerű gólt szerezni, kezdve [Marcus] Rashfordéval, amely egy briliáns találat volt, de a többi gólt is említhetném, mert nagyon szépek voltak. Nagyon nagy sebességgel játszottunk, a kapu előtt pedig könyörtelenek voltunk."

 

Kulcsfontosságú volt a megfelelő alakzat megtalálása

"A győzelem kulcsa a szükséges alakzat megtalálása és természetesen a megfelelő hozzáállás volt. 100 százalékig koncentráltunk, bizonyos játékosok pedig nagyon jól játszottak. Szerintem élvezetes volt nézni és szerintem a szurkolóknak is tetszett, értékelték. Újra érezni lehetett a csapat és a szurkolók közötti jó kapcsolatot, mi pedig szép gólokkal örvendeztettük meg a szurkolókat."

 

Bizalom Rashfordban

"Az első szezonomban ugyanezt a vibrálást és jó hangulatot árasztotta, mint most. Amikor Marcus Rashfordot látom, akkor higgadt és magabiztos vagyok azt illetően, hogy gólt fog szerezni. Szerintem az előző idény mindenki számára nehéz volt, de a végén képesek voltunk trófeát nyerni, ezt nem szabad elfelejteni. A végére megtaláltuk a célunkat, amelyet sikerült is elérni és erre a szezonra vonatkozóan ugyanez a vágyunk. Fejlődni szeretnénk illetve jobbá válni, nagyon ambiciózusak vagyunk és csapatként szeretnénk előre menni. Emellett egyéni szinten Marcus Rashford gólokat akar szerezni és én ma is ezt láttam benne. De ez nem csak Marcus Rashfordra igaz, hanem az egész csapatra és ők nagyon éhesek a gólszerzésre."

 

 

A csapat segíthet a támadóknak gólokat szerezni

"Először is, az a legfontosabb, hogy csapatként sikerült jól védekeznünk és amikor ennyire megfelelően agresszív a hozzáállásunk, akkor tudom, hogy a játékosaim gólokat is fognak szerezni. Amikor sikerül őket a megfelelő területen megjátszani, akkor nagyon nehéz ellenük védekezni. Ők nagyon gyorsak, energikusak, kiszámíthatatlan a mozgásuk és igen direktek. Amikor a csapat kohézió megfelelő, akkor ők gólokat fognak szerezni."

 

Elégedett Ugarte első kezdőként való pályára lépésével

"Szerintem jó volt. Számára is ezek voltak az első percek a pályán ebben a csapatban, így meg kellett találnia a pozícióját, csapatként pedig a megfelelő felállást. Amint ez megvolt, látni lehetett az általa képviselt szintet, ő pedig nagy erőssége lehet a keretnek és a pályára küldött csapatnak egyaránt."

 

Mi az, amit leszűrt a ma estéből

"Azt, hogy ha meg van a megfelelő alakzatunk, akkor képesek vagyunk megtalálni az üres területeket, ahol érvényesülhet a játékunk. Olyankor nagyon kompaktak tudunk lenni és csapatként vagyunk képesek presszingelni. Amikor ez megvan, akkor minden csapatnak nehéz ellenünk játszania és nagyon nehéz minket legyőzni, ezért pedig mindig így kellene tennünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!