Manchester United 7-0 Barnsley

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a Ligakupa 4. körébe a Manchester United!


A Manchester United bemutatkozott az idei Lugakupa sorozatában is. Elsőként a harmadik vonalban szereplő Barnsley volt az ellenfél.

 

Erik ten Hag rotálta csapatát, végre Bayindir is lehetőséget kapott, de mellette ott volt a kezdőcsapatban többek között Eriksen, Antony, Collyer is.

 

Az első percek nem az összhangról szóltak manchesteri szempontból, látszott, hogy ez a csapat így még soha nem lépett pályára. 

 

Szerencsére hamar kezdte átvenni az irányítást a hazai alakulat, Rashford két perc alatt háromszor is kapura lőtt, de mindet blokkolta a védelem.

 

Az első negyedóra után sikerült vezetést szerezni, Eriksen tette ki a labdát bal szélre Garnachohoz, aki átívelt Rashfordhoz. Az angol egy csel után tisztára játszotta magát és 11 méterről a hosszú felsőbe tekert, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Nagyon sokat szabálytalankodtak a hazaiak, Collyer például rendkívül nehezen tudta megoldani a bal bekk poszt feladatokat.

 

Hihetetlen, mindent blokkoltak a vendégek, Rashford kísérletei mellett Garnacho is többször lőtt kapura, de a védők helyükön voltak.

 

A 34. percben Rashford indította Antonyt, aki a kapus mellett el akarta vinni a labdát, de a portás rosszul jött ki és büntetőt ítélt a játékvezető. A sértett végezte el a tizenegyest, amit magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába, 2-0 a manchesterieknek.

 

A Barnsley semmi veszélyt nem jelentett a hazai kapura, sokkal inkább a játékosokra, Ugarte igen csúnya sérülést összeszedett, de szerencsére folytatta a meccset.

 

Már úgy tűnt, marad a 2-0, ám az utolsó pillanatokban Rashford előretörése után Garnacho elé került a labda, aki a kapus mellett a hosszú alsóba lőtt. 3-0 a szünetben, teljesen kontroll alatt tartva a mérkőzés.

 

Fordulás után öt perc sem telt és jött az újabb találat. Egy remek labdaszerzést követően Eriksen saját térfél közepéről zseniálisan indította Garnachot, aki a kapuig roboghatott és magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba, 4-0!

 

Rashford szabadrúgást végzett el, erős lövését azonban oldalra tudta tolni a Barnsley kapusa.

 

Kezd gálaelőadássá válni a ma esti mérkőzés, az 58. percben egy elpsszolt labdára csapott le Garnacho, aki Rashfordot indította, a csatár pedig a rövidbe lőtt 14 méterről, 5-0!

 

A 64. percben Antony tekert kapura 21 méterről, a kapus a léc fölé tudta tolni a labdát.

 

Négy perccel később remek manchesteri támadás végén Garnacholőtt centikkel kapu fölé 9 méterről. Közel volt a mesterhármas...

 

Már bő 10 perce nem volt komoly helyzet a meccsen, amikor vége jött az újabb találat; Garna ment a bal oldalon, a felfutó Fernandes elé tálalt, aki kapu elé lőtt. Eriksen érkezett kiválóan és belsővel a rövidbe lőtt, 6-0!

 

Nem volt még megállás, a 85. perc hozta a hetedik hazai gólt. Ezúttal is Fernandes volt az előkészítő és Eriksen a befejező. Szépen kijátszott szituáció, remek kivitelezés.

 

A 89. percben Antony duplázhatott volna, de gyenge lövését fogta Slonina.

 

Ligakupa ide, harmadosztályú csapat oda, azért hét gólt szerezni egy meccsen nem gyenge teljesítmény!

 

 

Angol Ligakupa, 3. forduló
Manchester United 7-0 Barnsley
Old Trafford

 

Vezette: Gavin Ward

 

United: Bayindir - Dalot(Mazraoui 63.), Maguire, Evans(de Ligt 78.), Collyer - Casemiro, Ugarte(Fernandes 63.) - Antony, Eriksen, Garnacho(Diallo 84.) - Rashford(Zirkzee 63.)
Nem használt cserék: Heaton, Martinez, Mainoo, Wheatley

 

Barnsley: Slonina - O'Keeffe, Gevigney, Roberts(McCarthy 46.), Earl - Yoganathan(Craig 46.) - Cotter(Lofthouse 64.), Phillips, Connell, Jalo(Humphrys 46.) - Watters(Cosgrove 56.)
Nem használt cserék: Killip, Benson, Marsh, Russell

 

Gólszerző: Rashford 16', 58', Antony 35' (11-es), Garnacho 46', 50', Eriksen 81', 85'

 

Sárga lap: Slonina, Humphrys

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!