Ten Hag: Antony-nak ki kell vívnia a játékhoz való jogot

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint a klub brazil szélsőjének, Antony-nak "ki kell vívnia a jogot" arra, hogy pályára léphessen a csapatban.


A 2022-ben, 82 millió fontért az Ajaxtól szerződtett játékos a klub történetének második legdrágább igazolása, Paul Pogba után.

 

Ehhez képest eddigi 55 Premier League mérkőzésén csak öt alkalommal tudott eredményes lenni, az előző szezonban pedig, amikor a United a bajnokság 8. helyén végzett, csak egy gól és egy assziszt fűződik a nevéhez.

 

A 24 éves játékosnak ebben az idényben mindössze egyetlen játékperc jutott csak tétmérkőzésen, még augusztusban a Brighton ellen, ugyanis a szélsők rangsorában Marcus Rashford, Alejandro Garnacho és Amad Diallo is előtte foglal helyet.

 

Antony abban reménykedhet, hogy a kedd esti, Barnsley elleni Ligakupa mérkőzésen az eddigieknél nagyobb szerep hárulhat rá a csapatban, de Ten Hag szerint a válogatott játékos rendelkezik saját sorsa felett.

 

"Ő türelmetlen" - kezdte a United menedzsere.

 

"Játszani akar."

 

"De a top futballban vannak törvényszerűségek. Az edző olyan csapatot jelöl ki, amellyel a legnagyobb esélye van egy mérkőzés megnyerésére, amely a legjobb dinamikával és kémiával rendelkezik. A játékosoknak meg kell harcolniuk a helyükért a csapatban."

 

 

Ebben az idényben már Rashford, Garnacho és Amad is eredményesek tudtak lenni, amely csak tovább növeli az Antony-ra nehezedő nyomást, akit az átigazolási időszak lezárultát megelőzően a török Fenerbahce együttesével hoztak szóba.

 

"A többi játékos nagyon jól teljesít - hozzátesznek teljesítményükkel a csapathoz" - tette hozzá a holland szakember.

 

"Neki föléjük kell kerekedni. Az edzésen ki kell vívnia a jogot arra, hogy játszhasson."

 

"Majd a megfelelő pillanatban ki fog derülni, hogy milyen kezdőcsapatot küldök pályára kedden este."

 

"Mindennap van edzésünk, amely lehetőséget biztosít arra a játékosoknak, hogy kiharcolják a csapatba kerülésüket."

 

"Ha egy játékos a megfelelő dolgokat teszi az edzésen és jó a hozzáállása, bizonyítani tud az edzésmunkájával, akkor azzal ki szokta érdemelni azt, hogy játszhasson."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Barnsley

Ligakupa 3. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!