Ten Hag reakciója a Southampton legyőzésére

Erik ten Hag úgy érezte, hogy a mérkőzést egyértelműen dominálta a Manchester United azt követően, hogy az első félidőben Andre Onana hárítani tudta a Southampton játékosa, Cameron Archer büntetőjét.


A mérkőzés állása még gól nélküli döntetlen volt, egy kihagyott büntetőt követően is, de már akkor is a United volt a kezdeményezőbb, amely később 10 perc alatt két gólos előnyre tett szert Matthijs de Ligt és Marcus Rashford találatai révén.

 

A második játékrész legvégén Alejandro Garnacho is eredményes tudott lenni, így ebben a szezonban először 3-0-s győzelemmel és három ponttal távozhattak a Vörös Ördögök egy idegenbeli mérkőzésről.

 

"Az első 20 perc nehéz és kemény volt, de az ilyen gyakran előfordul, amikor az esélyesség terhe a te válladat nyomja egy mérkőzésen" - kezdte Erik a MUTV-nek adott mérkőzés utáni interjúját.

 

"Amint Andre kivédte a büntetőt, szinte rögtön gólt tudtunk szerezni Matthijs de Ligt révén és attól a ponttól kezdve minék volt a meccs és dominálni tudtunk."

 

A menedzser elégedett volt a kispadról csereként beálló Garnacho hatásával, de csapata erőfölényét látva úgy érezte, hogy már korábban is megszerezhették volna harmadik góljukat.

 

"Szerintem már korábban is betalálhattunk volna, meg voltak erre a helyzeteink és irányítottunk, nagy helyzeteket dolgoztunk ki ahhoz, hogy már korábban meglegyen a harmadik találatunk."

 

"Természetesen boldogok vagyunk amiatt, hogy egy becserélt játékosunk ilyen hatással tudott lenni a teljesítményünkre és ő volt az, aki 10 főre csökkentette az ellenfél játékosainak számát is, majd pedig bemutatott egy remek befejezést is."

 

"Garnacho teljesítményének további részei miatt is nagyon elégedettek voltunk ezzel a cserével és pontosan így kell egy kispadról beálló játékosnak cselekednie. Ilyenekre nagyon nagy szükségünk van a továbbiakban is."

 

 

A St. Mary's-ben egy másik csereként beálló játékos is tündökölt, az öt nyári szerzemény egyike, Manuel Ugarte személyében is, ami az átigazolási időszak utolsó napján a PSG-től érkezett az Old Traffordra.

 

Az uruguayi a kispadról beszállva debütált a Vörös Ördögök színeiben a Szentek ellen, Ten Hag pedig úgy érzi, hogy érkezésével minőségi erősítést kapott a középpályás szekció.

 

"Nem volt annyira könnyű helyzet ez számára, csak kétszer edzhetett együtt csapattal és ott is csak részlegesen, mert még nem állt teljesen készen erre."

 

"Venezuelaból, hosszú út után tért vissza, de még nem tudta 100 százalékosan felvenni a tempót. Az viszont jó volt, hogy kaphatott néhány percet a pályán és megkezdhette a csapatba való integrálódást. Emellett némi tapasztalatot is gyűjthetett az alapértékeinket és a játékkal kapcsolatos szabályainkat tekintve, azt pedig egyből lehetett látni, hogy olyan képességekkel rendelkezik, amelyre a csapatunknak szüksége van."

 

Legközelebb a szezonbeli első Ligakupa összecsapáson a Barnsley lesz majd a csapat ellenfele, akik kedden este látogatnak majd az Old Traffordra.

 

"Természetesen rendelkezünk tervvel arra a mérkőzésre vonatkozóan" - tette hozzá.

 

"De először értékelnünk kell a csapat fizikális és mentális állapotát, majd meg kell néznünk a Barsley-t és olyan tervet kell kidolgoznunk, amely biztosítja a győzelmüket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!