Malacia közel a visszatéréshez

Erik ten Hag szerint Tyrell Malacia "nagyon jól" halad a visszatérés útján abból a sérülésből, amely miatt a 2022/23-as szezon óta nem lépett pályára.


A holland válogatott játékos a térdműtétet követően az elmúlt idényben egyáltalán nem rúgott labdába a Vörös Ördögöknél, de júliusban már újra a gyepen edzett.

 

A balhátvéddel kapcsolatban a múlt hétig nem volt további hír, amikor is bekerült a 25 fős keretünkbe az Európa-liga első szakaszára.

 

A szurkolók ezt annak jeleként vették, hogy Tyrell már majdnem készen áll arra, hogy újra bevethető legyen, és a menedzser a szombati, Southampton elleni látogatás előtti interjújában megerősítette, hogy bár az óvintézkedések folyamatban vannak, a 25 éves játékos remélhetőleg hamarosan készen áll majd arra, hogy segítse a csapatot.

 

"Természetesen szeretnénk motiválni őt, hogy visszatérjen, de ez nem olyan könnyű, ha ilyen hosszú ideig távol vagy" - mondta a menedzser. "Több mint egy szezonon keresztül sérült volt, de nagyon keményen dolgozik, nagyon jól halad. Nagy lépéseket tesz, ezért úgy gondoljuk, hogy rövid időn belül számíthatunk rá a csapat edzésein, és ő egy tehetség, ez egyértelmű."

 

"Arra számítok, hogy hamarosan visszatérhet majd a mérkőzésekre."

 

 

Malacia volt az első felnőtt játékos, aki Ten Hag kinevezését követően érkezett a klubhoz a Feyenoordtól, 2022 júliusában.

 

Első szezonjában 39 alkalommal lépett pályára - legutóbb a Fulham ellen, a 2022/23-as idény utolsó játéknapján.

 

Az elmúlt szezonban azonban csak csalódott megfigyelő lehetett, bár a Wembleyben részt vehetett az ünneplésben, miután a Manchester Cityt legyőzve megnyertük az FA-kupát.

 

Luke Shaw továbbra is sérült, ezért úgy tűnik, egyelőre Diogo Dalot a favorit a balhátvéd posztján, bár a fiatal Harry Amass már részt vett az első csapat edzésein, és az Európa-liga-keretbe is bekerült.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!