A Vörös Ördögök lenyűgöző rekordja

A Manchester United a hétvégén szeretné megőrizni lenyűgöző mérlegét a Premier League-be frissen feljutott csapatokkal szemben.


A Southampton elleni szombati rangadó lehetőséget kínál Erik ten Hag csapatának, hogy a válogatott szünet után reagáljon a Brighton és a Liverpool elleni, egymást követő vereségekre.

 

A menedzser a klubnál töltött előző két szezonja során mind a hat, ligaújonc csapat elleni mérkőzésén győzelmet aratott.

 

A 2022/23-as szezonban ez a sorozat a Fulham ellen, az utolsó pillanatban megszerzett 2-1-es győzelemmel kezdődött, amelyet Alejandro Garnacho zseniális találatának köszönhetően aratott a csapat a téli, katari világbajnokság előtti utolsó hazai mérkőzésen.

 

2023 márciusában a Nottingham Forest ellen 2-0-s győzelmet arattunk Antony és Diogo Dalot góljainak köszönhetően, majd Casemiro akrobatikus mozdulata hozta meg a három pontot Bournemouthban, Ten Hag első szezonjának utolsó idegenbeli mérkőzésén.

 

 

Az elmúlt idényben Bruno Fernandes Jonny Evans passzát lőtte a kapuba, és ezzel a Burnley-t mattoltuk a Turf Mooron. Egy hónappal később a Sheffield Unitedet győztük le 2-1-re a Bramall Lane-en, a góllövőlistán Scott McTominay és Diogo Dalot szerepelt.

 

Idén februárban Rasmus Hojlund korai duplája elég volt ahhoz, hogy a Kenilworth Roadon 2-1-re legyőzzük a Luton Townt, és így folytatódjon a sorozat.

 

Az Opta azonban bemutatta, hogy a United rekordja még ennél is messzebbre nyúlik vissza.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi nyolc idegenbeli meccsüket megnyerték frissen feljutott csapatokkal szemben, ami minden idők leghosszabb ilyen sorozata a bajnokságban.

 

Erik érkezése előtti két győzelem a Brentford (3-1) és a Norwich City (1-0) ellen született, a 2021/22-es vereséget pedig a Watfordtól szenvedtük el 4-1-re Ole Gunnar Solskjaer utolsó meccsén.

 

A Vicarage Roadon elszenvedett vereség mindenképpen egy kisiklás volt, ha az általános rekordot nézzük.

 

Az Opta rámutat, hogy ez volt az egyetlen vereségünk az előző 30 Premier League-meccsünkön a feljutó csapatok ellen otthon és idegenben, és az utolsó 17 ilyen találkozónkból 15-öt megnyertünk.

 

Reméljük, hogy szombaton a déli parton megrendezésre kerülő mérkőzésen megszerezzük a három pontot, hogy ezt a sorozatot tovább tudjuk nyújtani.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!