Kopa-díjra jelölték a United fiatal duóját

Alejandro Garnacho és Kobbie Mainoo is felkerült a 2024-es Kopa-díj 10 fős, szűkített listájára.


Az UEFA, illetve a Groupe Amaury, a France Football és a L'Équipe médiacégek tulajdonosa által alapított Kopa-díjat minden évben a legjobban teljesítő, 21 éven aluli játékosnak ítélik oda.

 

Miután a United Ifjúsági FA-kupa-győztes csapatában szerepeltek 2022-ben, Garna-t és Kobbie-t is most először jelölték a nívós elismerésre, hiszen Erik ten Hag csapatának kulcsfontosságú tagjaivá váltak az előző szezonban.


A 2022/23-as szezonban főként csereként jutott epizódszerepekhez Alejandro Garnacho. A tavalyi idényben ezzel szemben már 50 meccsen lépett pályára, ezeken pedig 10 gólt szerzett (beleértve az FA-kupa döntőjét is), és öt gólpasszt adott.

 

Kobbie Mainoo, aki a döntő gólt szerezte a Wembleyben, a 2023/24-es idényben hatalmas áttörést tudhat magáénak: a United legutóbbi 22 bajnoki mérkőzésén kezdőként számított rá a menedzser, emellett emlékezetes gólokat szerzett többek között a Wolves és a Liverpool ellen.

 

 

Mindkét játékos a nemzeti válogatottjának is tagja volt a nyári kontinenstornákon, hiszen Mainoo a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon Anglia színeiben, Garnacho pedig a 16-szoros Copa America-győztes Argentína keretében szerepelt.

 

A Kopa-díj nyertesét az Aranylabda díjátadó ünnepségén hirdetik ki október 28-án, Párizsban.

 

Valószínűleg a barcelonai Lamine Yamal a legesélyesebb a díj elhódítására a 2024-es Eb-n mutatott teljesítményét követően, de Arda Guler is reménykedhet, hiszen fontos szerepe volt a törökök sikeres menetelésben.

 

Pau Cubarsi (Barcelona), Karim Konate (RB Salzburg), Joao Neves (Paris Saint-Germain), Savinho (Manchester City), Mathys Tel (Bayern München) és Warren Zaire-Emery (Paris Saint-Germain) is felkerült a 10-es listára.


A legendás francia labdarúgóról, Raymond Kopa-ról elnevezett trófeát először 2018-ban osztották ki. Azt Kylian Mbappé kapta.

 

A United újdonsült védője, Matthijs De Ligt nyert a következő idényben.

 

A Covid-járvány okozta egyéves szünet után 2021-ben Pedri vehette át az elismerést. Gavi lett a 2022-es győztes, azt követően pedig Jude Bellingham lett a legjobb.

 

Garnacho és Mainoo versenyben van a Tuttosport Golden Boy-díjáért is. Szavazni itt lehet rájuk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!