Ten Hag továbbra is élvezi a vezetőség teljes bizalmát

Erik ten Hagban továbbra is teljes mértékben bízik a Manchester United futball szakmai vezetése, annak ellenére, hogy Dan Ashworth sportigazgató és Omar Berrada ügyvezető igazgató sem vett részt az előző szezon végi megtartásáról hozott döntésben.


A vasárnapi, Liverpooltól az Old Traffordon elszenvedett 3-0-s zakó már a klub harmadik bajnoki veresége volt az idei szezonban, amely azonnal újra hatalmas nyomás alá helyezte a holland menedzsert.

 

Ten Hag az előző idény végi, a klub társulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe és az INEOS sportigazgatója, Sir Dave Brailsford által vezetett teljesítmény értékelési folyamatot túlélte, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök negatív rekordnak számító 8. helyen végeztek a Premier League-ben.

 

Emellett már a csoportkörben búcsúzni kényszerültek a Bajnokok Ligájától is, de a szezont végül egy FA-kupa sikerrel zárták - amely már a második trófeájuk volt Ten Hag irányítása alatt.

 

A Wembley-ben megnyert finálét követően egy hosszú folyamat vette kezdetét, amely arról volt hivatott dönteni, hogy az 54 éves szakember megtarthatja-e a kispadot Manchesterben, miközben olyan kollégái kerültek megkörnyékezésre, mint Thomas Tuchel, Roberto De Zerbi, Mauricio Pochettino, Kieran McKenna vagy Thomas Frank.

 

Végül váltás helyett a kitartás mellett döntött a vezetőség, amely élt a Ten Hag szerződésében lévő egy éves hosszabbítási opcióval is, de az edzői stábjában nagy léptékű változtatások történtek.

 

Annak ellenére, hogy ez az értékelő áttekintés megelőzte Ashworth és Berrada manchesteri munkába állását, a páros mindkét tagja kitart amellett, hogy Ten Hag továbbra is élvezi a klub vezetőségének teljes bizalmát.

 

Továbbra is top menedzsernek tartják, aki mögött most már olyan struktúra és szakértelem áll, amely képes megfelelően támogatni őt.

 

 

"A szerződése tekintetében, az egy olyan döntés volt, amely mindkettőnk érkezése előtt született meg" - magyarázta Berrada, amikor az Old Traffordon ült le néhány újságíróval a Liverpool elleni vereséget megelőzően beszélgetni.

 

"De mi örülünk ennek a döntésnek. Erik a teljes támogatásunkat élvezi és mint Dan is már elmondta korábban, mi nagyon szorosan együtt dolgoztunk vele ebben az átigazolási időszakban."

 

"Továbbra is folytatni fogjuk ezt a szoros együttműködést vele annak érdekében, hogy segítsük őt a lehető legjobb eredményt kihozni a csapatból."

 

"Hogy még mindig hiszünk-e Erikben? Abszolút. Mi azt gondoluk, hogy Erik a megfelelő edző számunkra, mi pedig maximálisan támogatjuk."

 

Ashworth kihangsúlyozta:

"Sportigazgatóként nagyon ritkán fordul elő olyan helyzet, hogy úgy kezdenénk meg a munkánkat, hogy ne lenne az aktuális csapatnak menedzsere. Minden, amit jelenleg tehetek, az az, hogy megerősítem, nagyon élveztem az Erikkel való közös munkát az elmúlt nyolc hét során."

 

"Azt tartom az egyik legfőbb feladatomnak, hogy minden létező módon támogassam őt, legyen szó működésbeli, átigazolásbeli, orvosi, pszichológiai, netán az edzőpályán tapasztalt hangulat témájáról. A lehető legtöbb terhet szeretném a válláról levenni, hogy maximális erőbedobással az edzőpályára és a taktikai tervek kidolgozására koncentrálhasson annak érdekében, hogy a Manchester United sikeres legyen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!