Manchester United 0-3 Liverpool

Mire gondolt a költő? Tehetnénk fel a kérdést ezzel a meccsel kapcsolatban, ugyanis nem sok elképzelést lehetett észlelni abból, amit Erik ten Hag tervezett mára.


Az angol labdarúgás legnagyobb rangadójához híven harciasan léptek fel a csapatok, az első öt perc során mindkét oldalon láthattunk próbálozásokat, de gól nem született egyikből sem. 

 

A 7. percben azonban jött a hidegzuhany a manchesteriek számára - legalábbis pár pillanatig úgy tűnt. Gravenberch szerzett labdát, végigrobogott a tizenhatosig, Jota kapta tőle, a támadó kapu elé lőtt, a túloldalon érkezett Alexander-Arnold és a kapuba bombázott. Szerencsére Jota passzába beleért még Salah, aki lesen volt, így a gól érvénytelen. Ettől függetlenül nem nézett ki jól, mennyire erőtlen volt a középpálya.

 

Sajnos a félidő fele nem a Unitedé volt, a Pool minden mélységi átadást lefülelt és Rashfordék képtelenek voltak helyzetig eljutni. Jól mutatja mindezt az is, hogy 25 perc során egyetlen kulcspassz sem szerepelt hazai játékos neve mellett.

 

Nem is volt túlságosan meglepő, hogy a 35. percben a vendégek szereztek vezetést. Casemiro adta el a labdát, amiből azonnal fordult a Pool, Salah kapta meg a jobb oldalon, aki átívelt a túloldalra, ahol érkezett Szoboszlai és Diaz, utóbbi fejelt a kapuba könnyedén, 1-0 a Vörösöknek.

 

Végre valami történt a vendégek kapujánál, Alissonnak kelle védenie Mazraoui lövésénél, amit meg is tett.

 

A 42. percben ismét Casemiro labdaeladásából kapott gólt a United. Ezúttal is Diaz volt az eredményes. Bár az is jó kérdés, a belső védők hol voltak ennél a helyzetnél.

 

Az első félidő egyértelműen a Liverpoolé volt, rengeteg eladott labdával, pontatlan átadással a manchesteriek szinte semmi veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára.

 

A szünetben ten Hag lecserélte Casemirot, helyére a fiatal Collyer került. Arra mindenképp jó volt ez a csere, hogy ha még kap gólt a csapat, a menedzser tudjon takarózni azzal, hogy "ifisták voltak a pályán".

 

A félidő első lehetősége Zirkzee előtt adódott, lövését Alisson tolta ki. Alexander-Arnold is lőhetett egy remek támadás végén, de Ligt blokkolt óriásit.

 

Ha bárki is reménykedett abban, hogy a Vörös Ördögök fordítani tudnak, az 56. percben ő is elfelejthette ezt. Ezúttal - mivel Casemiro már nem volt a pályán - Mainoo vesztett labdát a középpályán, Szoboszlai lőhetett volna, de inkább Salah elé tálalt, aki a kapuba lőtt, 3-0 a vendégeknek.

 

Egy perccel később majdnem 0-4 lett, Martinez adta el a labdát, Salah a tizenhatoson belül tologatott, majd 13 méterről kapu fölé lőtt. Újabb perc elteltével ismét Salah kísérletezett, Dalot beleért a labdába, ami így kerülte el a kaput.

 

A 63. percben Rashford beadását Zirkzee fejelte meg 6 méterről, de Alisson hatalmasat védett.

 

Kettőt cserélt ten Hag, Maguire és Amad álltak be. Utóbbi a 73. percben majdnem gólpasszt adott Martineznek, aki ollózva próbált kapuba találni, de nem sikerült neki.

 

A 78. percben ismét Rashford ívelt kapu elé, Zirkzee érkezett, de közelről nem talált kaput. Az a kevés sem jött össze a Unitednek, amit sikerült felépítenie.

 

A rendes játékidő utolsó percében szép kontrát vitt végig a Pool, Nunez szerencsére hozta a tőle megszokottat és csúnyán kapu fölé bombázott.

 

Nagyon kínos teljesítmény volt ez a csapattól, kimondható, egy percig sem volt esély arra, hogy a United akár egy pontra is jó legyen.  Kilátástalan foci ismét a Vörös Ördögöktől!

 

 

Premier League, 3. forduló
Manchester United 0-3 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: Onana - Mazraoui - de Ligt(Maguire 69.), Martinez, Dalot - Casemiro(Collyer 46.), Mainoo - Garnacho(Amad 69.), Fernandes, Rashford - Zirkzee(Eriksen 86.)
Nem használt cserék: Bayindir, Heaton, Antony, Evans, Wheatley

 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold(Bradley 76.), Konate, van Dijk, Robertson(Tsimikas 83.) - Gravenberch, Mac Allister - Salah, Szoboszlai, Diaz(Gakpo 66.) - Jota(Nunez 75.)
Nem használt cserék: Kelleher, Gomez, Endo, Elliott, Quansah

 

Gólszerző: Diaz 35', 42', Salah 56'

 

Sárga lap: Zirkzee, Martinez, Mainoo, de Ligt illetve van Dijk

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!