A Barnsley lesz a United ellenfele a Ligakupában

A Manchester United az Old Traffordon fogadja a Barnsley-t a 2024/25-ös Ligakupa harmadik fordulójában.


A mérkőzésre a szeptember 16-án kezdődő héten kerül sor, a Southampton és a Crystal Palace elleni Premier League-találkozók között.

 

A United a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában szereplő többi csapattal nem kerülhetett össze. Az új menetrend szerint az Arsenal, az Aston Villa, a Liverpool, a Manchester City és a Tottenham is egy héttel korábban játssza a harmadik fordulóban esedékes mérkőzéseit, mint a többiek.

 

Erik ten Hag csapata az 1992-es, 2006-os, 2009-es, 2010-es, 2017-es és 2023-as sikerek után hetedik alkalommal pályázik a trófea megnyerésére.

 

Az előző szezonban 3-0-ra vertük a Crystal Palace-t, és 12 hónappal később ismét hazai pályán játszunk, bár a League One-ban szereplő Barnsley 1998 februárja óta nem járt az Álmok Színházában.

 

Akkor a Tykes 1-1-es döntetlent játszott velünk az FA-kupa ötödik fordulójában, majd a visszavágón 3-2-es győzelmet aratott Oakwellben.

 

 

Abban a szezonban kétszer is megmérkőztünk a yorkshire-i csapattal a Premier League-ben, ami a mai napig az egyetlen élvonalbeli szezonjuk. Danny Wilson csapata 1997 októberében az Old Traffordon 7-0-ra, majd idegenben 2-0-ra kapott ki.

 

A klubok közötti utolsó találkozó egyben az egyetlen Ligakupa-összecsapás is volt: 15 évvel ezelőtt Danny Welbeck és Michael Owen döntötte el a mérkőzést a negyedik fordulóban Oakwellben.

 

A Barnsley a Wigan Athleticet - büntetőkkel - és a Sheffield Unitedet is legyőzte, hogy eljusson idáig, és három mérkőzésből négy pontot szerzett az új League One-idényben.

 

A HARMADIK FORDULÓ PÁROSÍTÁSAI

Szeptember 16-i héten

 

Liverpool - West Ham

Manchester City - Watford

Arsenal - Bolton

Manchester United - Barnsley

Wycombe - Aston Villa

Coventry - Tottenham

 

Szeptember 23-i héten:

 

Walsall - Leicester

Brentford - Leyton Orient

Blackpool - Sheffield Wednesday

Preston - Fulham

Everton - Southampton

QPR - Crystal Palace

Stoke - Fleetwood

Brighton - Wolves

AFC Wimbledon - Newcastle

Chelsea - Barrow

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!