Brighton 2-1 Manchester United

Bár egyszer sikerült egyenlítenie a Unitednek, végül a végjátékban kapott góllal a United pont nélkül távozott az Amex-ből.


A találkozó eleje inkább a manchesteriekről szólt, a hazaiak saját térfelükről ritkán tudtak kijönni, azonban a kapu előtt nem volt túl nagy aktivitás a United részéről.

 

Egészen a 11. percig kellett várni, ekkor jött az első említésre méltó próbálkozás, Dalot beadását Amad próbálta 9 méterről kapuba lőni, de eltévesztette a célt.

 

Zord időjárás nem segített a támadójátéknak, sok hiba jellemezte mindkét gárda passzjátékát.

 

A 22. percben bal szélről végezhetett szabadrúgást Diallo, beívelésére Casemiro érkezett, de fejese a kapu fölé szállt.

 

Öt perccel később Dalot távoli kísérleténél maradt nyugodt Steele, mert a játékszer elkerülte kapuját.

 

Ahogy tavaly megszoktuk... A semmiből szerzett vezetést az ellenfél. A 32. percben Joao Pedro beadása a túloldalon lévő Mitomát találta meg, a támadó okosan kapu elé lőtt, ahol Welbeck állt és közelről a hálóba talált.

 

Egy perccel később egyenlített a United. Legalábbis azt hittük egy rövid ideig, miután Rashford betalált a kapuba, ám mivel lesen volt, a gól érvénytelen.

 

Felébredt a hazai alakulat, Minteh indult meg szélről befelé, majd kapura tekert, de Onana biztosan hárított.

 

A 37. percben Fernandes készítette le a labdát Mountnak, a középpályás 16 méterről lőtt, Steele azonban védett, így maradt a hazai vezetés.

 

Nyíltabb lett a találkozó, mint az első félidő első 20 percében volt, részben ez a gólnak is betudható, a Brighton egyre magabiztosabbá vált, de szerencsére a Unitedben is látszott, hogy el tudnak jutni az ellenfél kapujáig.

 

A szünetben változtatott ten Hag, Mount helyett Zirkzee lépett pályára.

 

Hazaiak kezdték jobban a félidőt, a United nem sokszor járt az ellenfele térfelén az első percekben. Sőt, az 52. percben Joao Pedro passza után Milner pöckölte el a labdát Onana mellett, de szerencsére Dalot még odaért és a gólvonal előtt menteni tudott még. 

 

Az 59. percben Welbeck majdnem duplázott, fejese a lécen csattant. Óriási szerencséjük volt a Vörös Ördögöknek.

 

Egy perccel később egyenlített a United! Mazraoui ugratta ki Diallot, aki elrobogott a jobb oldalon, egy csellel elvitte emberét, kapura lőtt, két védő próbált menteni, de bepattant a labda róluk, 1-1!

 

Kontrázott a Brighton, Minteh lövésénél azonban Maguire óriásit mentett. Ebből indult a Manchester, csodás támadást vittek végig Fernandesék, aki remek labdát adott Garnachonak, az argentin kapura lőtt, a labda pedig a hálóban kötött ki, csak egy "apró" szépséghiba volt, Zirkzee még becsúszva beleért a labdába a gólvonal előtt, ami miatt így les volt és érvénytelenné vált a találat.

 

Egyértelműen többet tett az újabb gólért a vendégcsapat, de a hazai ellentámadásoknál nagyon figyelnie kellett a védelemnek.

 

A 90. perc után Enciso lövése kerülte el a kaput fél méterrel, nem volt rossz kísérlet. A 95. percben Adingra okosan ívelt át a hosszúra, senki nem volt két emberen, Joao Pedro okosan bólintott az ellenkező sarokba, újra vezetett a Brighton.

 

Valahogy ez a mérkőzés is hasonló volt, mint tavaly oly sok másik, a United akart nyerni, de mégis az ellenfél jutott három ponthoz. A cseréket is meg lehetne kérdezni ten Hagtól, 1-1-nél vajon mit akart Fernandes-McTominay módosítással.

 

 

Premier League, 2. forduló
Brighton 1-2 Manchester United
Amex Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Brighton: Steele - Veltman, van Hecke, Dunk, Hinshelwood - Milner(Baleba 73.), Gilmour(Ayari 89.) - Minteh(Adingra 89.), Joao Pedro, Mitoma(Rutter 89.) - Welbeck(Enciso 79.)
Nem használt cserék: Rushworth, Webster, Lamptey, Igor

 

United: Onana - Mazraoui, Maguire(de Ligt 79.), Martinez, Dalot - Casemiro, Mainoo - Diallo(Antony 89.), Mount(Zirkzee 46.), Rashford(Garnacho 65.) - Fernandes(McTominay 79.)
Nem használt cserék: Bayindir, Collyer, Evans, Eriksen

 

Gólszerző: Welbeck 32', Joao Pedro 95' illetve Diallo 60'

 

Sárga lap: van Hecke illetve Diallo, Mainoo

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!