Erik sajtótájékoztatójának legfontosabb kérdései - 2. rész

A Manchester United szombaton a Brighton & Hove Albionnal csap össze az új Premier League-szezon második játéknapján, Erik ten Hag pedig újságíróknak nyilatkozott csapata utazása előtt.


A sajtótájékoztató első részében a menedzser az érkező és a távozó játékosokról beszélt, valamint arról, hogy kik szerepelhetnek a Vörös Ördögöknél a 2024/25-ös szezonban.

 

A sajtótájékoztató második felére áttérve, a United menedzsere Alejandro Garnacho lehetséges fejlődéséről, arról, hogy hogyan kívánja használni a középpályásokat az elkövetkező hónapokban, valamint a csapat mélységének kihasználásáról beszél.

 

MAINOO KÖZÉPPÁLYÁS SZEREPE

"Szerintem komoly szerepe lesz, hasznos tapasztalatokat gyűjtött a válogatottban, és ezek a tapasztalatok csak segítenek neki, hogy jobb játékos legyen. Hol látom őt? Középpályásként. A tökéletes középpályás az, aki nagyon jó támadásban és nagyon jó védekezésben. Ő egy olyan játékos, aki mindezt meg tudja csinálni, és tud támadó középpályásként és védekező középpályásként is játszani. Helyzetről helyzetre, alkalomról alkalomra meg kell néznünk, hogy ki áll rendelkezésre. És az ellenfeleket is meg kell nézni, hogy hol tudjuk sebezni őket, vagy hol tudunk kioltani az ellenfélből az erőt."

 

VÁLTOZTATÁSOK KOMMUNIKÁLÁSA

"Minden eset más és más. Nem tudjuk minden meccsre megmagyarázni [hogy miért maradt ki egy játékos], de természetesen, ha egy játékosnak kérdései vannak, és nem érti, mindig nyitott vagyok a beszélgetésekre. Néha én kezdeményezek, de nem akarom minden meccs előtt elmagyarázni, hogy miért hoztam az adott döntést. Olyan sok döntés van, nem tudom mindet megmagyarázni."

 

 

FORMÁZHATÓ MOUNT

"Szerintem sokoldalú, és úgy gondolom, hogy több poszton is bevethetjük, de inkább támadó pozícióban, mint védekezőben."

 

GARNACHO BIZTOSÍTJA AZ IZGALMAKAT

„Egyetértek azzal, hogy szükségünk van az ilyen játékosokra, de szerintem minden élvonalbeli csapatnak szüksége van egy X-faktorral rendelkező játékosra. Garnachoban mindenképpen megvan az, hogy azzá váljon. Ezt már láttuk alkalmanként, hogy megmutatta ezt az X-faktort, de mások is a csapatban már megmutatták ezt. Ha ilyen játékos akarsz lenni - világklasszis -, akkor ezt következetesen kell tenned."

 

ÚJJÁÉPÍTÉS EGY MOZGALMAS NYÁR UTÁN

"Úgy gondolom, hogy azok a klubok, akiknek sok válogatott játékosa van, mindannyian ugyanabban a csónakban eveznek. Vannak olyan klubok, amelyeknek kevesebb válogatott játékosa van, és hosszabb előszezont tölthetnek együtt, csapatként, így talán egy kicsit előrébb járnak a játékmodell és az erőnlét tekintetében."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!