Hivatalos: Pellistri távozott

Facundo Pellistri elhagyta a Unitedet, és csatlakozott a Panathinaikoszhoz.


Az uruguayi válogatott játékos - aki a nyári Copa Amerikán képviselte hazáját - a görög Szuperligában folytatja pályafutását.

A görög kupagyőztes csapat edzője Diego Alonso, aki 2021 és 2023 között Uruguay szövetségi kapitánya volt. Alonso a 2022-es világbajnokságon is szerepeltette a jobbszélsőt, miután az év elején, Paraguay ellen debütált nála. 

 

Pellistri 2020-ban csatlakozott a Unitedhez a Penaroltól, de türelmesen kellett várnia a Vörös Ördögöknél való bemutatkozására. Két kölcsönjáték az Alavesnél a La Ligában segített a játékának fejlesztésében, mielőtt a 2022/23-as szezonban, Erik ten Hag irányítása alatt a Charlton Athletic elleni Ligakupa negyeddöntőben először lépett pályára.

 

Néhány nagy meccsen is bevetették, és a következő szezonban a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson is kezdett, mielőtt újabb ideiglenes spanyolországi költözésről állapodtak meg, ami alapján a Granadához került.

 

 

A 22 éves játékos gólt szerzett a Barcelona elleni izgalmas, 3-3-as döntetlennel végződő mérkőzésen, és Marcelo Bielsa irányítása alatt Uruguay színeiben az Egyesült Államokban nyújtott teljesítményével megmutatta, hogy milyen előnyökkel jártak ezek a tapasztalatok.

 

A hazai terepre való visszatérése után a Manchester City elleni Community Shield összecsapáson a kispadról szállt be, ahol 1-1-es döntetlent értünk el, mielőtt büntetőpárbajban kikaptunk volna.

 

Ez volt az utolsó fellépése vörös mezben, és a klubnál mindenki sok sikert kíván Facundónak az új klubjában, és köszönjük neki az itt végzett munkáját.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!