Sebezhetetlen Bruno

A Fulham elleni Premier League-nyitány előtt Bruno Fernandes rendkívüli szívósságát és rendelkezésre állását mutatta be hivatalos klubmagazinunk, az Inside United.


A magazin számadataiból kiderül, hogy 2024/25 előtt támadó középpályásunk a debütálása óta lejátszott United-meccsek 94,3%-án szerepelt.

 

Ez egy rendkívül impozáns adat, és jól mutatja a sérülésekkel szembeni ellenállóságát, amelyet Bruno eddigi United-karrierje során tanúsított, az energiaszintjét, a regenerációs képességét, a kondícióját... Nem is beszélve arról a teljesítményről, amely négy különböző menedzser alatt gyakorlatilag garantált kezdővé tette őt, mióta az Old Traffordra érkezett.

 

A Wembleyben, a Community Shielden való szereplése azt jelentette, hogy Bruno a Vörös Ördögök 248 tétmérkőzéséből 234-en szerepelt, amióta 2020. február 1-jén, a Wolves ellen debütált.

Ezzel messze a United legtöbbet szereplő játékosa lett a klubnál töltött időszak alatt, és lenyűgöző akkor is, ha a Premier League-ben és még szélesebb körben vizsgáljuk, különösen egy olyan dinamikus szerepkörben, mint amilyen a középpályásoké.

 

 

Bruno a tavalyi szezon májusában hagyta ki sérülés miatt az első United-meccseit, méghozzá a Crystal Palace és az Arsenal ellen. Ezt megelőzően csak egy kis pihenő miatt ült ki meccseket. 

 

"Nem várom el senkitől, hogy megveregesse a vállamat azért, mert rendelkezésre állok, mert mindenki igyekszik" - hangzott Bruno szerény értékelése az év elején. "Az, hogy egészséges vagyok, a munkám része. Szerencsés vagyok, hogy mindig fitt vagyok. Vigyázok magamra, amennyire csak tudok, igyekszem pihenni, enni, edzeni, mindent a helyén kezelni. Ez is a munkám része."

 

Remélhetőleg Bruno az előttünk álló szezonban is meg tudja tartani remek teljesítményét - ha így lesz, akkor a következő United-mérföldkő, a 250 fellépés sem fog sokáig váratni magára.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!