Ten Hag reakciója a Fulham legyőzésére

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a Fulham elleni 1-0-s győzelmet követően nyilatkozott a médiának a Premier League 2024/25-ös szezonjának nyitónapján.


A Vörös Ördögök tökéletes hazai rajtot vettek azzal, hogy mindhárom pontot begyűjtötték az Old Traffordon.

 

Az izgalmakhoz hozzájárult a sorozatban debütáló hármas. Noussair Mazraoui kezdettől fogva a pályán volt, korábbi Bayern München-es csapattársa, Matthijs de Ligt pedig a meccs vége felé kapott szerepet.

 

De a címlapokra természetesen Joshua Zirkzee első vörös mezben nyújtott teljesítménye kerül majd, aki az utolsó percekben szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, és ezzel a győzelmet új csapatának.

 

A NYITÓNAP ÖRÖME

"Ez még csak az első meccs. De jó, hogy erősíti a hitet, a bizalmat a csapatban. Nem csak a győzelem, hanem a teljesítmény is rendben van. Sok olyan területet láttam, ahol javulhatunk, és javulnunk is kell. De ez normális, ez a szezon első meccse."

 

ZIRKZEE TULAJDONSÁGAI

"Igen, részt vesz a támadások felépítésben, de a gólszerzés egy csatár számára fontos. Ott kell lennie, ahol volt, hogy befejezze a támadásokat. De igen, több hasznos tulajdonsága is van, szóval meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt. Dolgoznunk kell rajta, ez az egyik dolog, amiről beszéltem vele, hogy meg kell érkeznie a kapu elé, hogy a befejezésekben részt vegyen, ugyanakkor természetesen azt is szeretném, hogy az összjátékban is részt vegyen. Ezért a tulajdonságáért is vettük meg őt. Nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy ezt az összekötő játékot elvégezze, és van néhány nagyszerű középpályás körülötte, akik képesek kombinatív játékra, így meg tudjuk ragadni a mérkőzés irányítását."

 

MAZRAOUI DEBÜTÁLÁSA

"Nagyszerű védő, de ahogy a meccs előtt is mondtam, nagyon összeszedett a labdával, támadó szellemű. Ebben a pillanatban nincs 100%-os állapotban. Ha teljesen fitt lesz, sokkal többre lesz képes, de nagyon elégedett vagyok a teljesítményével. Tartotta magát 70-75 percig, és most már csak a kondícióját kell felépítenie."

 

 

HIGGADT CASEMIRO

"Ő abszolút, abban a középpályás részlegben, egységben, nagyon fontos volt. Labdabirtoklásban, szervezésben, párharcokban. A labdával okos megoldások, mi ismerjük őt. Szóval igen, ez az a Casemiro, akit mindannyian szeretünk."

 

ELŐVIGYÁZATOSSÁG MAGUIRE KAPCSÁN

"Nem sérült, de le kellett hoznom, mert valami gondja volt. Még mielőtt megsérülne, tehát ez egy elővigyázatossági lépés volt. A győzelem természetesen nagyon fontos, de nagyon örülök, hogy ma nem volt sérülés."

 

A NYOMÁS KIFIZETŐDÖTT

"A Fulham elleni mindig nehéz meccs, nagyon jók a labdával, de úgy gondolom, hogy mi jól védekeztünk. Különösen jól presszingeltünk. Azt hiszem, 10-12 perc után megtaláltuk a játékunkat, nyomás alatt tartottuk őket, és nagy bajba kerültek. Nem jöttek ki a nyomásból, ami jó volt, és szerintem sok lehetőséget alakítottunk ki. De hamarabb gólt kellett volna szereznünk, ez az egyetlen kritikám a csapattal szemben."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!