Csapathírek a Fulham elleni szezonnyitó előtt

Erik ten Hag elmondása szerint a Manchester United két új igazolása is bevethető lesz pénteken este, a Fulham elleni Premier League szezonnyitó összecsapáson.


Matthijs de Ligt és Noussair Mazraoui kedden a Bayern Münchnetől igazoltak az Old Traffordra, így az elmúlt napok edzésein már részt vehettek Carringtonban, ahol minden a Falusiak vendégjátékára való felkészülésről szólt.

 

Ennek köszönhetően akár be is mutatkozhattak a Unitedben a 2024/25-ös bajnoki szezon nyitómérkőzésén.

 

"Ott lesznek a meccsnapi keretben" - kezdte Ten Hag, amikor a korábbi Ajaxos és Bayernes duó bevethetőségéről kérdezték.

 

A holland menedzser emellett azt is megerősítette, hogy Harry Maguire játékra alkalmas állapotban van, ellenben Luke Shaw-val, aki a héten iratkozott fel újra a sérültek listájára és a szezon első meccseit kénytelen lesz kihagyni vádli problémája okán.

 

A Vörös Ördögök 23-asa már az előző idény végén is hiányzott és bár az angol válogatott színeiben az Európa-bajnokságon visszatérhetett, most újra kihagyásra kényszerül. Menedzsere szerint azonban a mostani problémája nem túlzottan súlyos.

 

 

"Szerintem rövid időn belül vissza fog térni, nem fog hosszú időt kihagyni" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Természetesen már nagyon várjuk vissza, mert Luke Shaw nagyon fontos játékosa a csapatunknak."

 

"Úgy is mondhatnám, hogy hihetetlenül fontos, szóval a lehető leghamarabb szeretnénk újra magunk között tudni, de nem siettethetjük a folyamatokat."

 

Shaw mellett Rasmus Hojlund, Tyrell Malacia és Leny Yoro is csak az oldalvonal mellő figyelhetik majd társaikat, de Ten Hag igyekezett azokra a játékosaira koncentrálni, akikkel számolhat majd Marco Silva legénységével szemben.

 

"Természetesen vannak problémáink, de most nem arról kell szólnia a dolgoknak, akik nem bevethetőek. Mint az előző szezonban is elmondtam, azokról kell beszélnünk, akik számításba vehetőek, nekünk pedig jó csapatunk van."

 

"Erős összeállításban, erős csapattal fogunk tudni majd pályára lépni és így is teszünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Fulham

Premier League, 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!