Hivatalos: Wan-Bissaka távozott

Aaron Wan-Bissaka távozott a Manchester Unitedtől és véglegesen a West Ham Unitedhez szerződött.


A jobb oldali védő 2019-ben, a Crystal Palace együttesétől igazolt az Old Traffordra, a Vörös Ördögök színeiben pedig 190 tétmérkőzésen lépett pályára.

 

Wan-Bissaka, aki szívós becsúsásairól és lenyűgöző egy-az-egy elleni védekezési képességéről vált ismerté, 2019 augusztusában debütált manchesteri mezben, amikor az Ole Gunnar Solskjaer vezette együttes 4-0-s sikert aratott a Chelsea felett.

 

Kulcsfontosságú tagja volt a bajnokság harmadik helyén végzett alakulatnak, amellyel kivívták a következő szezonbeli Bajnokok Ligája indulást is. Minden sorozatot figyelembe véve 54 alkalommal jutott szóhoz azt ezt követő idényében, amely során bajnoki ezüstérmet szereztek és döntőt játszottak az Európa-ligában, amelyet végül büntetőkkel veszítettek el a Villarreal ellen.

 

Aaron két gólt szerzett Unitedes karriere során, mindkettőt a 2020/21-es szezonban, előbb a Newcastle majd a Southampton hálóját bevéve.

 

Sérülések és a Diogo Dalot-val vívott harca a kezdőcsapatbeli tagságáért redukálta Wan-Bissaka pályára lépéseinek számát a következő szezonokban, de a 2023-as Ligakupa döntőben így is nagyszerű teljesítménnyel tudott előrukkolni, amikor félidei csereként beállva segített csapatának kapott gól nélkül lehozni a Newcastle elleni meccset a Wembley-ben és így megszerezte első trófeáját a klub színeiben.

 

Abban az évben kezdő volt az FA-kupa fináléjában is, amikor a Manchester City győzött ugyanott a United ellen, de 12 hónappal később már sokkal boldogabb lehetett a derbi megismétlésekor.

 

 

Wan-Bissaka a United egyik legjobban teljesítő játékosa volt azon a napon és hathatós közreműködése Phil Foden, valamint Jeremy Doku semlegesítésében sokat hozzátett ahhoz, hogy a klub 13. alkalommal is elhódíthassa a világ legrégebbi kupasorozatának megnyeréséért járó trófeát.

 

Az volt Aaron utolsó tétmeccse a Manchester United szerelésében, ugyanis mostmár újra Londonban fog játszani, ahol a West Hamet új menedzser, Julen Lopetegui fogja irányítani.

 

A Unitednél mindenki hálás Aaronnak a klubért tett szolgálataiért és minden jót kívánnak neki a jövőre nézve.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!