Manchester City 1-1 Manchester United, 11-esekkel: 7:6


Az angol szuperkupával (Community Shield) elindult az új idény, ráadásul egyből egy városi derbivel startolt el.

 

Azt nem lehetett mondani, hogy mindkét gárda a legerősebb kezdőcsapatával állt fel, ami után nem volt meglepő, hogy az első 10 percben szinte semmi sem történt, mondhatni idény eleji forma jellemezte a csapatokat.

 

A 18. perc hozta talán az első érdemi helyzetet, amikor is Doku ment el Dalot mellett, az alapvonal mellől beadta a labdát középre, de szerencsére a társak nem érték el az átadást.

 

Három perccel később O'Reilly futott be a United játékosai között a tizenhatoson belülre, beadására Haaland ment, a csatár a hosszún sután ért a labdába, amit végül tisztáztak a védők. Pillanatokkal később Bobb kísérlete kerülte el a kaput, így továbbra is maradt a 0-0, de az már látszott, hogy a City feljebb kapcsolt.

 

A 24. percben Martinez - nem először - hibázott a meccsen, McAtee tekert kapura, Onana már tehetetlen volt, de szerencsére a kapufáról kifelé pattant a játékszer.

 

A 29. perc hozta meg az első United lehetőséget. Diallo kapott labdát, szélről megindult középre, lapos lövése azonban elkerülte a kaput.

 

Két perccel később óriási helyzetet hagyott ki a United; Diallo és Casemiro kényszerítőzött kiválóan az ellenfél tizenhatosán belül, előbbi már a kapussal állt szemben, de lövés helyett Mountnak szerette volna begurítani középre, de labdája hosszú lett.

 

Újabb nagy lehetőség maradt ki, ezúttal Rashford lőhetett Casemiro csodás átadása után, de sajnos a labda elkerülte a hosszú alsót.

 

A félidőből már csak másodpercek voltak vissza, amikor Doku lőtt kapura, a labda elsuhant a jobb kapufa mellett.

 

A szünetig nem történt már semmi érdemleges, gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe. Sajnos az jól látszott, hogy támadóinknál alig volt a labda és ha el is jutott hozzájuk, pontatlanság jellemezte őket. Fernandes 70% alatti passzpontossággal "remekelt", Mount pedig csak hat alkalommal passzolt társakhoz.

 

Fordulás után kiegyenlített perceket láthattunk, a kapuk nem voltak veszélyben egészen az 54. percben, amikor Fernandes zseniális tekeréssel vette be Ederson kapuját, de sajnos les miatt érvénytelen volt a találat.

 

Mindkét menedzser cserékkel frissített, ten Hag négy, Guardiola két helyen változtatott, ami az utóbbinak jött be jobban, legalábbis ami a cserék utáni perceket illeti, a City aktívabban játszott akkor.

 

A 69. percben Bruno kapott remek labdát, egyedül mehetett volna kapura, de ő inkább 18 méterről kapura lőtt, Ederson könnyedén hárított.

 

A 75. percben kontrát vezetett a United, Garnacho kapott gyönyörű labdát, jobbról átpasszolt Rashfordhoz, aki egyből lőtt, de csak kapufát talált, maradt a 0-0.

 

Négy perc múlva szögletet végezhettek el a Vörös Ördögök, Rashford fejesére McTominay csapott volna le, de nem érte el a labdát a kapu torkánál.

 

Már úgy tűnt, büntetők lesznek a 90 perc után, de a 82. percben Garnacho remek egyéni megoldása végén gólt ünnepelhettek a United drukkerei, hiszen az argentin játékos kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0 a Unitednek!

 

Sajnos sokáig nem vezetett a United, Bobb ment el Dalot mellett, beadására érkezett Silva, aki Pellistrit megelőzve a kapuba bólintott, 1-1.

 

Öt perc hosszabbítás várt még a csapatokra, mielőtt a tizenegyesekhez kellett állniuk a játékosoknak. Döntés nem született ez idő alatt, így jöhetett a büntetőpárbaj.

 

A United kezdte a párbajt:

 

Fernandes: nagyszerűen lőtt a bal alsóba, Ederson nem érezte a sarkot.

 

Silva: Onana könnyedén hárította a gyenge tizenegyest! Első kör után 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Dalot: bár Ederson beleért, a labda végül csak a kapuban kötött ki.

 

De Bruyne: Onana nem találta el a sarkot, a belga támadó a bal alsóba passzolt. Két kör után 2-1!

 

Garnacho: tökéletes büntető, a jobb kapufa mellé helyezve, a kapust elküldve a másik irányba.

 

Haaland: biztosan gurított a jobb alsó sarokba, három kör után 3-2!

 

Sancho: erős lövésébe beleért Ederson, a labda a kapufára pattant, onnan pedig sajnos kifelé jött, egyenlíthetett a City.

 

Savio: hidegvérrel lőtt a kapuba, 3-3!

 

Casemiro: gyönyörű büntető, a kapusnak esélye sem volt. 

 

Ederson: neki be kellett lőnie, meg is tette, 4-4 öt kör után.

 

McTominay: nézte a jobb oldalt, oda is lőtte, bár Ederson beleért, de erős és helyezett lövés volt ez.

 

Nunes: kegyetlenül felvarrta a léc alá, 5-5.

 

Martinez:  nem találta el az oldalt a kapus, nagyszerűen lőtte meg a védő a labdát.

 

Dias: Onana hamarabb elindult a jobb oldalra, Dias pedig a bal alsóba gurított, 6-6.

 

Evans: sajnos csúnyán fölé lőtte a labdát, innentől kezdve a City kezében a saját sorsa.

 

Akanji: belőtte a léc alá, így büntetőkkel a City nyerte meg az idei Szuperkupát.

 

 

Community Shield
Manchester City 1-1 Manchester United
Wembley Stadium

 

Vezette: Jarred Gillett

 

City: Ederson - Lewis, Akanji, Dias, Gvardiol(Ake 91.) - O'Reilly(Nunes 63.), Kovacic - Bobb(De Bruyne 91.Ö, McAtee(Silva 80.), Doku(Savio 63.) - Haaland
Nem használt cserék: Ortega, Carson, Phillips, Kabore

 

United: Onana - Dalot, Maguire(Pellistri 58.), Evans, Martinez - Casemiro, Mainoo(Collyer 58.) - Diallo(Garnacho 58.), Mount(McTominay 58.), Fernandes - Rashford(Sancho 83.)
Nem használt cserék: Bayindir, Antony, Zirkzee

 

Gólszerző: Garnacho 82' illetve Silva 89'

 

Sárga lap: Nunes, Silva

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!