Ten Hag lendületes és ambiciózus Rashfordra számít

Erik ten Hag szerint a Manchester United támadója, Marcus Rashford "nagyon jó formában van" és "nagyon ambiciózus, illetve motivált, hogy nagyon jó szezont produkáljon".


A Vörös Ördögök saját nevelésű játékosának eléggé feledhetőre sikerült az előző idénye, ugyanis a Premier League-ben csak hétszer tudott eredményes lenni és kimaradt az angolok Eb-keretéből is. Emellett a pályán kívül is voltak ügyei, ugyanis kikerült a csapatból miután a Manchester City elleni városi derbin elszenvedett vereség után néhány órával nyilvános szülinapi partyt tartott, majd amiatt is fegyelmezni kellett, hogy egy Belfastba tett kiruccanása után kihagyni kényszerült egy FA-kupa mérkőzést.

 

Mindazonáltal Ten Hag most úgy tűnik, hogy le van nyűgözve Rashford felkészülési szezonban nyújtott formája és hozzáállása okán és abban reménykedik, hogy újra olyan formába tud lendülni, mint a 2022/23-as szezonban, amikor 30 góllal zárt.

 

"Azt láttuk a túrán, hogy nagyon lendületes és már most remek formának örvend. Rengeteget várunk tőle, ahogyan az egész csapattól is ebben az idényben" - kezdte a holland menedzser Rashfordról, aki kinevette azokat a felvetéseket, hogy probléma volt a játékos és közte.

 

"Rengeteg találgatás jelenik meg mindig a Manchester United és a csapat környékén. Mi tudjuk az igazságot. Ő nagyon keményen dolgozik és hihetetlenül ambiciózus azt illetően, hogy egy jó szezont produkáljon."

 

 

Ten Hag célja, hogy a Manchester City felett sorozatban második győzelmüket arassák a Wembley-ben, amikor a United szombaton délután a Community Shield döntőben lép majd ellenük pályára, három hónappal azt követően, hogy sikerült őket megverniük az FA-kupa döntőjében a nemzeti stadionban.

 

A korábbi Ajax edző úgy érzi, csapatának nincs bizonyítanivalója a hétvégén - azonban rendelkeznek azzal a képességgel, hogy bármilyen ellenfelet legyőzzenek. A papíron gyengébb csapatok ellen nyújtott teljesítményük fogja szerinte meghatározni idén bajnoki szereplésüket.

 

"Harcban leszünk a Ligakupa és az FA-kupa megnyeréséért is" - tette hozzá, amikor arról kérdezték, hogy mik az esélyei a Unitednek a Premier League aranyérem megszerzésére.

 

"Ez mutatja, hogy versenyképesek vagyunk és bárki le tudunk győzni. Ez az, amit már bizonyítottunk az elmúlt két szezon során."

 

"Legyőztük a Liverpoolt és a Manchester City-t is. Az jelent számunkra kihívást, hogy a gyengébben rangsorolt csapatok ellen kiegyensúlyozottabbak legyünk - bár nem gondolom, hogy tudásban lennének olyan csapatok a ligában, akik gyengébbek lennének - a pontszerzések tekintetében. Ebben a tekintetben több csapat is előttünk jár, ebben pedig fel kell vennünk velük a kesztyűt."

 

"Már tudjuk, hogy a City-t is képesek vagyunk legyőzni. És ez nem függ a szombati eredménytől, nem fog változtatni az ebbéli hitünkön."

 

"Az FA-kupa egy magasztosabb alkalom. Ettől függetlenül győzni akarunk, de azt már bizonyítottuk, hogy meg tudjuk verni a City-t."

 

"Nem akarunk kockázatot vállalni bizonyos játékosok esetében, hogy hosszabb időre elveszítsük őket. Ez az, amit az előző szezonból magunkkal kell hoznunk, hogy ha egy játékos sérüléssel küzd. A játékosoknak 100 százalékosan rendelkezésre kell állniuk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Community Shield

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!