Erik: Zirkzee motivált

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint újdonsült csatára, Joshua Zirkzee a hétvégén debütálhat a klubban a Manchester City ellen.


Zirkzee, aki júliusban a Bologna együttesétől érkezett, meghosszabbított nyári pihenőt kapott, miután a holland válogatott tagjaként a németországi Európa-bajnokságon szerepelt.

 

Az új szezon előtt nemrég már visszatért Carringtonba, Ten Hagot pedig arról kérdezték, hogy a csapat új 11-ese miként halad erőnléti állapotát illetően az edzőpályán.

 

A MUTV-nek nyilatkozva a holland szakember elmondta, a 23 éves játékos valószínűleg be is mutatkozhat a Vörös Ördögök színeiben szombaton a Wembley-ben.

 

"Igen, szerintem szerephez juthat. Nagyon vágyik erre, mert már előre tekint és nagy izgatottsággal tölti el, hogy a Premier League-ben szerepelhet" - válaszolta Ten Hag.

 

"Természetesen az, hogy a Manchester Unitedhez igazolhatott és első alkalommal játszhat a Wembley-ben, hatalmas motivációt fog jelenteni számára, ez biztos."

 

"De emellett keveset edzett, hosszabbított szünetet kapott és egyéni programon volt, de most már néhány napja a csapattal együtt készülhet."

 

 

Ten Hag egyáltalán nem veszi félvállról az előttük álló kihívást, különösen a Premier League címvédő Manchester City által képviselt minőség okán.

 

Persze a Unitednek májusban sikerült már legyőznie a szombati ellenfelet az FA-kupa fináléjában, a menedzser a Wembley-be való visszatérésük alkalmából az egység fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

"Először is, fontos, hogy egyesítsük erőinket és vállt vállvetve kell egymásért harcolnunk" - tette hozzá.

 

"Erre a mentalitásra van szükségünk szombaton. Nagyon jó meccstervvel kell természetesen előrukkolnunk, mert egy kiváló csapattal mérkőzünk majd meg."

 

"Rengeteg tudással rendelkeznek, ezért megfelelően fel kell készülnünk az összecsapásra."

 

"Szóval ez egy nagy kihívás lesz amiatt is, mert ebben a szezonban most első alkalommal vagyunk újra együtt mindenkivel, így csak néhány napunk volt arra, hogy csapatként felkészüljünk egy nagyon jó ellenfélre."

 

"De már nagyon várjuk, mindenki nagyon izgatott a mérkőzés miatt, a Wembley-be való utazás pedig mindig nagyon jó hangulatot kölcsönöz, jó emlékeket idéz fel bennünk, ez pedig motiválni fogja a játékosokat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester City - Manchester United

Community Shield

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!