Hivatalos Zirkzee új mezszáma

A Manchester United támadója, Joshua Zirkzee a klub új tizenegyes számú játékosává vált a következő, 2024/25-ös szezon előtt.


A 23 éves támadó júliusban érkezett az Old Traffordra a Serie A-ban szereplő Bolognától, fiatalon pedig a Bayern München és a Feyenoord színeiben is megfordult.


Zirkzee akkor kaphat először lehetőséget tizenegyes számmal a hátán, amikor a United a Manchester City ellen lép pályára a Community Shieldben, feltéve, hogy Erik ten Hag pályára küldi.


Ő Rasmus Hojlundtól vette át a tizenegyest, aki egy másik ikonikus mezt, a kilencest viseli majd.

 

A United történetében a szám legismertebb tulajdonosa természetesen Ryan Giggs, aki még mindig tartja a klubnál a legtöbb szereplés rekordját 963 mérkőzéssel, amelyek túlnyomó többségét a tizenegyes számmal a hátán teljesítette.

 


Giggs azonban nem az egyetlen legendás Vörös Ördög, aki ebben szerepelt, hiszen a múltban Sir Bobby Charlton, Sammy McIlroy és Lee Sharpe is birtokolta.

 

Bár gyakran más számokkal társítják, George Best, Denis Law és Charlton is viselte pályafutásának különböző időszakaiban. Valójában Best is ebben a mezben szerepelt a legtöbbször United-karrierje során, mielőtt a hetes szám került hozzá.

 

Zirkzee új csapattársa, Hojlund tavaly ilyenkor kapta meg a tizenegyest, és ez végül bevált a dánnak.


A 21 éves játékos 16-szor volt eredményes az elmúlt időszakban minden sorozatban, és ezalatt ő lett minden idők legfiatalabb játékosa, aki hat egymást követő Premier League-meccsen betalált. Most átadja a mezt a Vörös Ördögök új érkezőjének az Old Traffordon töltött első szezonjára.

 

Zirkzee reméli, hogy Hojlund sikeres első ciklusának nyomdokaiba léphet, egyúttal izgatottan várjuk debütálását.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!