Ruud izgatott az Old Traffordra való visszatérés előtt

Ruud van Nistelrooy nagyon izgatott és alig várja, hogy újra visszatérhessen az Old Traffordra és személyesen üdvözölhesse a Stretford Endet.


A holland ikon 2001 és 2006 között a Vörösök Ördögök emblematikus figurája volt, hiszen akkoriban 219 meccsen elképesztőnek számító 150 gólt szerzett, emellett begyűjtött minden hazai trófeát Sir Alex legénységével.

 

A nyár folyamán újra visszatért Manchesterbe, ahol Erik ten Hag edzői stábját erősíti majd segédedzőként honfitársával, René Hake-val.

 

A páros Los Angelesben adott egy rövid interjút, amiben többek között Hake felfedte, hogy nagyon várja már, hogy megismerkedjen az otthonunkkal.

 


Ruud már nagyon jól ismeri az Álmok Színházát, és az a fogadtatás, ami a jövő pénteki Fulham elleni mérkőzésen várható, egy újabb okot ad arra, hogy várakozással tekintsen a Premier League szezonjának kezdete elé.


"Alig várom, hogy újra átsétálhassak azon az alagúton, és találkozzak a teltházas Old Trafforddal, és egy kicsit integessek a Stretford Endnek" – kezdte.

 

"Ez visszahozza az emlékeket és a jó hangulatot, emiatt pedig nagyon bízom benne, hogy a fiúk jól kezdik majd a szezont."

 

Mióta 2013-ban játékosként visszavonult, van Nistelrooy folyamatosan képzi és fejleszti önmagát: fontos állomása volt a PSV Eindhoven, ahol vezetőedzőként holland kupát nyert.

 

Nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy újra csatlakozzon a Vörös Ördögökhöz, ezúttal a oldalvonal mellől támogatva csapatát.

"Hogy őszinte legyek, nagyon különleges visszatérni" – tette hozzá.

 

"Úgy értem, amikor a United megkeresett azzal a lehetőséggel, hogy másodedző legyek, az fantasztikus érzés volt."

 

"Soha nem gondoltam rá, de amikor megtörtént, olyan volt, amit nem tudtam visszautasítani. Természetesen az, hogy Manchesterbe repültem, láttam Carringtont, az Old Traffordot és a várost... Rengeteg minden változott, ugyanakkor nagyon sok minden még mindig ugyanolyan, mint volt. Szóval különleges. Nagyon különleges visszatérni."

 


Azok számára, akik betekintést nyerhettek a United edzéseibe, rögtön egyértelművé vált, hogy Ruud igyekszik erősíteni a direkt, személyes kapcsolatot a játékosokkal. A Real Madrid és a Hamburg korábbi támadója gyakran hívja őket félre egyéni beszélgetésekre a csapattól távolabb a gyakorlatok között és az edzés után is.

 

"Kollektív szinten fontos, hogy a különböző játékelemeket ismertessük a csapat tagjaival: például, hogy mit várunk tőlük a presszingben vagy támadásépítésben,  középső blokkban vagy éppen a játék bármelyik fázisában" – ismertette, amikor a saját megközelítéséről kérdezték.

 

"Világos legyen az, hogy: 'Mit is akarunk? Mit szeretnénk a pályán látni, és hogyan ültessük ezt az edzéstervbe?' Úgy gondolom, hogy mindketten igazodunk ehhez, és természetesen a menedzserhez is. Arra próbálunk törekedni, hogy valóban hatással legyünk egyénekre vagy a csapategységekre."

 

"Végül, ha ugyanazon az oldalon állunk, akkor egyértelműen mi vagyunk a legerősebbek."

 

"Ez a célunk, és egy kis időbe telik elérni ezt, de úgy gondolom, hogy eddig jól haladunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!