Fish tanácsa a fiataloknak

Will Fish néhány határozott tanácsot adott a Manchester United fiataljainak.


Bár mindenkinek más az útja, a középső védő úgy érzi, hogy nagy hasznát vette a skót Premiershipben szereplő Hibernian-nél töltött kölcsönjátékának. Ez a tapasztalat lehetővé tette számára, hogy zökkenőmentesen beilleszkedjen Erik ten Hag csapatába az előszezon során, a Real Betis elleni 3-2-es győzelem alkalmával Jonny Evans mellett beugrott Harry Maguire és Victor Lindelöf helyére.

 

Harry Amass a balhátvéd posztján kezdett, és Amad első gólját előkészítette, míg James Scanlon, Sam Murray, Maxi Oyedele, Sam Mather, Toby Collyer és Ethan Wheatley is hasznos játékperceket kapott San Diegoban.

 

Eddig csak egy fiatal került kölcsönbe az új idény előtt: a támadó Joe Hugill egy szezonra a Wigan Athletichez került. Azonban, ahogy az már megszokott, még több ideiglenes távozó is lehet, hogy felgyorsítja a fiatal játékosok fejlődését.

 

Amad - aki a barátságos mérkőzéseken és a 2024-es túrán is kiemelkedő teljesítményt nyújtott - a Championshipben a Sunderlandnél töltött kölcsönjátéka alatt vált igazán felnőtté.

 

"Rengeteget" - válaszolta Fish, amikor megkérdezték tőle, mennyit profitált az edinburgh-i kölcsönjátékból. "És tudjátok, mindig azt mondom a fiatal srácoknak, akik még nem voltak kölcsönben, hogy ezt kell tenniük."

 

"Úgy gondolom - hacsak nem robbansz be -, akkor az akadémiai és a felnőtt futball között nagyon nagy a különbség. És úgy érzem, most sokkal jobb helyen vagyok, mint két, két és fél évvel ezelőtt. Szóval szerintem létfontosságú, hogy már fiatalon tapasztalatot szerezz."

 

"Apró dolgokat szedtem össze a játékban. Talán az elmúlt két év alatt, amikor kölcsönben voltam megtanultam, hogy hogyan kell játszani jobb-, és fizikálisan erős játékosok ellen. Szóval, ahogy mondtam, szerintem nagyon hasznos, hogy a fiatal srácok kölcsönbe menjenek, és tapasztalatot szerezzenek, mint ahogy én is tettem."

 

 

Evans mellett játszani minden fiatal játékosnak sokat segít, és Fish elismerte, hogy az északír védő támogató szavai és tippjei felbecsülhetetlenek.

"Nos, nyilvánvalóan kommunikálnunk kell egymással" - mondta a 21 éves játékos. "De tudod, még a meccs előtt is ad nekem apró tanácsokat, amiket megfogadok, és hálás vagyok érte."

 

"Szóval, egy olyan valakivel játszani, mint Jonny, nagyon jó tapasztalat, és csak pozitív dolgok sülnek ki belőle."

 

A hétvégén a Liverpool következik a Vörös Ördögök számára, és a higgadt középhátvéd alig várja, hogy a legtöbbet hozza ki a további lehetőségekből.

 

"Tudod, a világ egyik legjobb klubjánál vagyok" - jelentette ki. "És itt kint lenni Amerikában, ez egy szürreális élmény. Szóval minden napnak örülök, ami jön, és csak teszem a dolgomat. Ez minden, amit tehetek. Az emberek, akik ismernek engem, tudják, így élem az életem."

 

"Néha nyilván jobban fel kell készülnöd, de én az ilyen alkalmakkor képes vagyok rá. De próbálok nem túl sokat gondolkodni rajta, minden napot úgy élek meg, ahogy jön."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!