Hivatalos: Steve McClaren távozik

Steve McClaren elhagyja a Manchester Unitedet, hogy a jamaicai férfi válogatott szövetségi kapitánya legyen.


 

McClaren az elmúlt két évet Erik ten Hag segítőjeként töltötte, és kulcsszerepet játszott a 2024-es FA-kupa- és a 2023-as Ligakupa-győztes csapatunk stábjában.

 

Korábban, az Old Traffordon töltött időszaka során Steve Sir Alex Ferguson segítőjeként dolgozott az 1999-es szezontól 2001-ig, majd később az angol válogatottat irányította.

 

McClaren távozását Ten Hag így kommentálta: "Szeretném megköszönni Steve-nek az elmúlt két évben nyújtott szolgálatát. Felbecsülhetetlen támogatást és tanácsokat adott nekem, mióta megérkeztem az angol labdarúgásba, és segített nekünk két trófeát szerezni, miközben lerakta a további sikerek alapjait."

 

"Steve és én 16 éve vagyunk barátok, mióta először dolgoztunk együtt az FC Twenténél, de ez a kapcsolat folytatódik, amikor nekivág ennek a következő kihívásnak, ahogyan a Manchester Unitedhez fűződő köteléke is. A klubnál mindannyian sok szerencsét kívánunk Steve-nek az új szerepkörében."

 

 

Steve a következő napokban továbbra is felügyeli a válogatott játékosok visszatérését a Carringtonban zajló szezon előtti edzésekre, majd miután a csapat többi tagja visszatér az amerikai túráról, ő távozik.

 
McClaren így nyilatkozott: "Szeretnék hatalmas köszönetet mondani mindenkinek a Manchester Unitednél a barátságért, a segítségért és a támogatásért az elmúlt két évben."

 

"Örülök, hogy részt vehettem abban, hogy Erik két trófeát hozott a klubnak, és hogy az utolsó meccsem a Manchester City elleni FA-kupa-győzelem volt, ennél jobb befejezés nem is lehetne."


"Nincs kétségem afelől, hogy a Manchester Unitednél már megteremtett alapokkal a klub hamarosan újra harcba szállhat az összes nagy trófeáért."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!