Ten Hag sajtótájékoztatója az Arsenal meccs előtt

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere megtartotta első sajtótájékoztatóját a Vörös Ördögök 2024-es felkészülési túrájának nyitómérkőzése előtt.


Az FA-kupa-győztes csapat a Premier League-rivális Arsenallal találkozik magyar idő szerint vasárnap hajnalban 02:00-kor.

 

A helyszín a Los Angeles-i SoFi Stadion, és mivel alig két hét van hátra a szezon első tétmérkőzéséig - a Manchester City elleni 2024-es Community Shield-ig - az érdeklődés folyamatosan nő a United felkészülési szezonja iránt.

 

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a menedzser a média számos kérdésére válaszolt a dolgok előrehaladásában kapcsolatban.

 

JÖVŐKÉP, STRATÉGIA ÉS MUNKA

"Egész pályafutásom során ezt csináltam. Hiszek magamban. És ez mindig a jó jövőképből, a jó stratégiából és a kemény munkából fakad. De végül megkapod a jutalmad. Az elmúlt szezonban nagyon sokat kellett várnunk, de a végére megkaptuk a jutalmunkat. Most egy új szezonban vagyunk, mindent magunk mögött hagytunk, és előre tekintünk. Ez egy nagyszerű projekt. És a folyamat is megfelelő, és megyünk előre. Most nagyon fel vagyunk töltődve. Jó a dinamikánk, jó a hangulatunk. Előre tekintünk, dolgozni, és győzni akarunk."

 

BIZONYÍTANOD KELL

"Soha nem gondolkodom azon, hogy jó vagy rossz helyzetben vagyok. De amikor átveszel egy olyan öltözőt, amely hat év alatt egyetlen trófeát sem nyert, bizonyítanod kell. Ez egyértelmű. De nem gondolkodom azon, hogy 'erős vagyok' vagy 'gyenge vagyok'. Nem, én együttműködni akarok. Együtt akarok dolgozni másokkal. Egyedül nem tudom ezt végigcsinálni. És nagyon jól kell együttműködnünk a játékosokkal, de a stábbal és a vezetőséggel is. Tehát mindenkivel. És akkor biztos vagyok benne, hogy ha megvan a megfelelő vízió, akkor még több sikerben lesz részünk."

 

TÖREKVÉS AZ ÁLLANDÓSÁGRA

"Bebizonyítottuk, hogy meg tudjuk verni a legjobb csapatot, és nem csak egyszer, hanem kétszer is. De a többi meccs is nagyon szoros volt ellenük [Manchester City]. A döntőben megérdemelten nyertünk, de a többi meccset is megnyerhettük volna. Szóval képesek vagyunk rá, de a kihívásunk az, hogy ezt következetesen tegyük, és ez az, amiért dolgoznunk kell."

 

IGAZOLÁSOK - NINCS SZÜKSÉG KONKRÉT SZÁMOKRA

"Csak egy olyan csapatot szeretnék, amely a lehető legerősebb. Két nagyon jó vételünk már volt, így ha mindenki fitt lesz, akkor olyan csapatunk lesz, amely mindenkit meg tud verni, de a keret mélységében is fel kell zárkóznunk. Tudjuk, hogy mivel voltak sérültjeink, sebezhetőek vagyunk, és ezt úgy kell elkerülnünk, hogy először is kevesebb sérülést szedünk össze. Másodszor pedig a csapatunknak megfelelő mélységűnek kell lennie. Természetesen megvan a minőség, de a mélységben még fel kell zárkóznunk."

 

 

RUUD SEGÍTHET RASHFORDNAK - ÉS MÁSOKNAK IS

"Ez az egyik oka annak, hogy ő [Van Nistelrooy] itt van, de nem csak a csatárok miatt. Ő sokkal több ennél. De Rashford ismét bizonyíthat, és ő képes rá. Viszonylag fiatalon már annyi gólt szerzett. Szóval, ő képes rá. Magabiztos vagyok, és 100%-ig hiszem, hogy képes lehet ugyanarra, mint két évvel ezelőtt."

 

MOUNT MÁSODIK SZEZONJA

"Nem lehet megfelelően megítélni az első szezonját, mert sérült volt. De amikor fitt lesz, akkor nagyon jó játékos lesz számunkra, és tudjuk használni. Sokoldalú, és erre szükség van egy csapatban. Szükséged van bizonyos típusú játékosokra a csapatban, például kellenek a vezetők, kellenek a csapatjátékosok. Szükséged van egyéniségekre, multifunkcionális játékosokra. És igen, ő határozottan egy ilyen játékos. Több poszton is tud játszani, és biztos vagyok benne, hogy segíteni fogja a csapatot."

 

AZ ARSENAL ELLEN LOS ANGELESBEN

"Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, és hogy - úgy gondolom - csúcs Premier League futballt hozhatunk Los Angelesbe. És azt hiszem, minden szurkoló számára ez egy nagyszerű lehetőség, hiszen nem gyakran vagyunk ilyen közel, mert a szezon nem teszi lehetővé, hogy gyakrabban jöjjünk át. De úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a világ két legjobb csapatát láthassuk. Minden meccset meg akarunk nyerni. Az Arsenal pedig ugyanígy fog hozzáállni ellenünk. Ez egy jó teszt mindkét klub számára, biztos vagyok benne, hogy mindketten nyerni akarunk."

 

ANDREAS GEORGSON KINEVEZÉSE

"Amikor felmértük és áttekintettük a stábot, profiloztuk, hogy mit szeretnénk pótolni. Olyan területeken fog dolgozni, mint az egyéni fejlesztés, a győzelmi kultúra és a rögzített játékhelyzetek. Ez tehát az ő feladata, és azt hiszem, nagyon elégedettek vagyunk, hogy csatlakozott. Alig várjuk, hogy itt legyen."

 

ÚJ VEZETÉS

"Ez egy új dinamika. Sok energiát látunk a csapatban. És a csúcson záruló szezon után ezt megint nagyon jó látni. És szeretnénk még több trófeát gyűjteni. Ez a célunk ebben a szezonban."

 

 

 

BALHÁTVÉDET KERESNI?

"Minden poszton keresünk erősítést. De igen, szükségünk van egy tervre a csapatunkban, hogy biztosak legyünk abban, hogy mindig elegen vagyunk ezen a poszton. Ez egyértelmű."

 

A SÉRÜLÉSEK OKAI

"A meccsek száma, a játékosok terhelése, a játékosokra nehezedő nyomás nagyon nagy. És nem mi vagyunk az egyetlen csapat, amelynek ennyi sérültje van. És az egész Premier League-ben sok csapatban volt sok sérülés. Nem is mi voltunk a legrosszabbak. Ami történt, az  balszerencse volt. És persze ez sok pontunkba került, de a játékosokra nehezedő terhelés és nyomás óriási. És ebben a szezonban ez még rosszabb lesz az új modell, az új formátum miatt az európai porondon."

 

"De a játékosoknak is megfelelő módon kell dolgozniuk, mert ha a követelmények ilyen magasak, akkor teljesíteni kell őket. Ez csak akkor lehetséges, ha a legmagasabb követelményeket támasztod. Ez nem csak a meccsnapon van így, hanem minden nap."

 

ORVOSI FELÜLVIZSGÁLAT

"Már meghoztuk a döntéseinket, és az elmúlt szezonban új orvost neveztünk ki. És tulajdonképpen a szezon végén kezdett, de most ezt a szezont már velünk kezdheti. És kineveztünk egy új vezető fiziológust is. Szóval ott is változtattunk. Az orvosi és teljesítménybeli stratégiákat is megváltoztattuk, hogy javítsunk a helyzeten, de azt hiszem, ez normális a mai futballban. A fejlődés olyan gyors, és minden alkalommal újítani kell, és ha a legjobb akarsz lenni, akkor a legjobbakra van szükséged ezeken a részlegeken is."

 

ANTONY ÉS RASHFORD

"Azt hiszem, minden egyén más és más, és senki sem egyforma. Senkinek sincs ugyanolyan háttere. De egyértelmű, hogy nyerni akarunk, és jó játékosokra van szükségünk. És mindketten nagyon jó játékosok."

 

KÖZÉPHÁTVÉDEK YORO SZERZŐDTETÉSE UTÁN

"Úgy gondolom, hogy [ezen a poszton] rendben vagyunk, de folyamatosan dolgozunk. Szerintem az a jó, hogy már két játékost leigazoltunk, de szerintem egy olyan klubhoz, mint a Manchester United, hozzátartozik, hogy mindig keresed, ha van lehetőséged jobbra. És augusztus 31-ig még van időnk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!