Melyik korábbi Vörös Ördöghöz hasonlították Yorot?

A United új középhátvédje, Leny Yoro meglepő módon bevallotta, hogy feltörekvő fiatal labdarúgóként a Vörös Ördögök korábbi szélsőjéhez, Nanihoz hasonlították.


A francia a múlt héten érkezett a Lille-től, és Dan Ashworth sportigazgató úgy jellemezte, mint "a világ labdarúgásának egyik legizgalmasabb fiatal védője".


 
De első interjújában Yoro a klubmédiának elmondta, hogy a futballkarrierjét csatárként kezdte. Amikor pedig megkérdeztük tőle, hogy melyik támadóhoz hasonlították őt a leggyakrabban annak idején, a népszerű portugál ex-Vörös Ördögöt említette.

 

"Sokan hasonlítottak engem Nanihoz, amikor fiatal voltam" - emlékezett vissza - "mert olyan gyors voltam, mint ő, és szerettem őt, mint játékost. Számomra az volt a cél, hogy olyan legyek, mint ő. De most már nem ugyanaz a helyzet, mert én védő vagyok! De igen, ő volt az én játékosom."


 
"Azelőtt csatár voltam. Szóval igen, ez megváltozott. Nagyon gyors voltam, magas, így sok gólt lőttem."


Nani 2007 nyarán csatlakozott Sir Alex Ferguson Unitedjéhez, és első szezonjában a Premier League és a Bajnokok Ligája megnyeréséhez is hozzájárult, emlékezetes büntetőt rúgott a Chelsea elleni drámai szétlövésben Moszkvában. A klub színeiben 230 fellépésén 41 alkalommal volt eredményes, mielőtt 2014-ben távozott.
 

 

Az interjúban Yoro arról is beszélt, hogy milyen támadókkal találkozott a legszívesebben Európa egyik legelismertebb fiatal védőjeként kibontakozó pályafutása során. Az egyik egy világhírű szélső, a másik pedig a Premier League legveszélyesebb csatárai közé tartozik.

 

"Nagyon szerettem játszani, természetesen [Kylian] Mbappe ellen" - mondta Leny. "Az egy nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nagy dolog volt, szóval igen, számomra sokat segített abban, hogy fejlődjek."
 
"Jó volt [az Aston Villa sztárja] Ollie Watkins ellen is, mert ő is egy nagy játékos."
 

Yoro a szombati, Rangers ellen 2-0-ra megnyert edinburgh-i mérkőzésen debütált a Unitedben, és reméli, hogy megtarthatja helyét a kezdő tizenegyben a hétvégi, Arsenal elleni barátságos mérkőzésen - a 2024-es túra első mérkőzésén.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!