Rio is segített meggyőzni Leny-t

A Manchester United új szerzeménye, Leny Yoro elárulta, hogy a klublegenda, Rio Ferdinand segített meggyőzni őt, hogy aláírjon a Vörös Ördögökhöz.


A francia játékos Lille-től való átigazolása múlt csütörtökön zárult le, és miután pénteken először edzett új csapattársaival, alig egy nappal később a skóciai Edinburgh-ban debütált is a Unitedben.

 

Yoro 45 percet játszott a Rangers ellen, amikor Erik ten Hag csapata a 2024/25-ös idény első felkészülési győzelmét aratta, 2-0-ra felülmúlva a glasgow-i klubot.

 

A tinédzser óriási figyelmet keltett Európa-szerte, mióta a Lille első csapatának rendszeres játékosa lett. 

 

De a klubhoz való csatlakozása óta adott első nagyobb interjújában elmondta, hogy Rionak, és egy másik korábbi Vörös Ördögnek is nagy szerepe volt abban, hogy Angliába jött.

 

"Úgy két hete volt [amikor először beszéltem Rióval]" - magyarázta Leny. "Felhívott engem."

 

"Először is, nagyon lenyűgözött, hogy beszélhettem vele, és igen, beszéltünk vagy 10 percet a Man Unitedről, szóval sokat segített a választásomban. Igazán megtisztelő volt vele beszélni."

 

"Mesélt nekem a klubról, és arról, hogy ez egy nagy múltú klub, gazdag történelemmel, és ha odamegyek, akkor küzdenem kell a címerért, készen kell állnom, mert ez a világ legnagyobb klubja. Számomra nagyon jó volt erről beszélni."

 

 

Az interjú során a riporter egy videóüzenetet nyújtott át Lenynek, ami személyesen Ferdinandtól jött, akit a United történetének egyik legnagyobb védőjeként tartanak számon, miután az Old Traffordon eltöltött 12, trófeákkal teli év alatt 455 alkalommal lépett pályára.

 

"Ez őrület!" - reagált Yoro, miután meglátta az üzenetet, amelyben Rio így biztatja a fiatal játékost: "Megvan benned a potenciál, megvan benned minden eszköz, ember, mindened megvan, készen állsz arra, hogy berobbanj, és nagy hatású játékosa legyél ennek a klubnak."

 

"Amikor fiatalabb voltam, Rio a világ egyik legjobb védője volt" - folytatta a 18 éves játékos. "Azt hiszem, mindenki a Unitedet figyelte, amikor fiatal volt, és számomra egy álom volt, hogy ennél a klubnál játszhassak."

 

És nem Rio volt az Old Trafford egyetlen prominens ügynöke azokon a tárgyalásokon, amelyek eredményeként Yoro Hauts-de-France-t Manchesterre cserélte.

 

Az akadémián végzett Angel Gomes - aki mindössze 16 évesen debütált a Unitedben - jelenleg a Lille-ben játszik, és természetesen jó barátja új szerzeményünknek.

"Sokat beszélgettünk a Unitedről - vallotta be legújabb szerzeményünk. "Csak annyit mondott, hogy ez a világ legnagyobb klubja. Tudod, a szurkolók, a játék módja, az edzőtábor, minden óriási, tényleg hihetetlen."

 

"Szóval, igen, minden nap beszéltem vele erről, és ez sokat segített abban, hogy idejöjjek. Nagyon örül nekem. Közvetlenül az átigazolás lebonyolítása után küldött nekem egy üzenetet."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!