Ten Hag: Érdeklődünk De Ligt iránt, de nem azért mert holland

Erik ten Hag megerősítette, hogy a Manchester United érdeklődik a Bayern München védője, Matthijs De Ligt megszerzése iránt, de kijelentette, az csak "véletlen egybeesés", hogy a klub holland játékosokkal kíván erősíteni.


A Vörös Ördögök már két játékost is szerződtettek a nyári átigazolási időszak során, ugyanis Joshua Zirkzee a Bolognatól, Leny Yoro pedig a Lille együttesétől tette át a székhelyét az Old Traffordra.

 

További erősítésekben is gondolkodnak azonban Manchesterben, amely kapcsán az egyik leggyakrabban hallott név Matthijs De Ligté, az FA-kupa győztes alakulat pedig meg is kezdte már a hivatalos egyeztetéseket a Bayernnel. A Unitednél több belső védővel való erősítés is szóba jöhet a nyáron, így nem meglepő, hogy már az Everton angol bekkje, Jarrad Branthwaite neve is felmerült, ugyanis ebből a pozícióból Raphael Varane és Willy Kambwala se tagja már a keretnek.

 

Ten Hag eddigi manchesteri ténykedése során honfitársai közül Tyrell Malaciát, illetve egy fél évre kölcsönben Wout Weghorstot szerződtette, de egykori Ajaxos játékosai közül Antony, Lisandro Martinez és Andre Onana is már a Unitedet szolgálja.

 

Emellett a felnőtt csapat edzői stábjába is érkezettek hollandok a nyáron, ugyanis Ruud van Nistelrooy és Rene Hake is már Ten Hag munkáját segíti, míg Mitchell van der Gaag távozott.

 

Ten Hag szerint az, hogy a Unitednél folyamatosan holland játékosok iránt érdeklődnek, "véletlen egybeesés", azt illetően pedig, hogy ki csatlakozik a klubhoz, ő és az átigazolásért felelős csapat "közösen hoznak döntést".

 

"Majd meglátjuk, hogy De Ligt jönni fog-e" - mondta Ten Hag az AD Sportwereldnek.

 

"Nagyon jól ismerem Matthijst, ezt nem tagadom. Két évvel ezelőtt le akartam őt igazolni, de addigra már eléggé közel járt ahhoz, hogy a Bayern Münchenhez igazoljon (a Juventustól). Azonban hiszik vagy sem, a neve ezúttal nem általam merült fel, amikor az átigazolási célpontokat vizsgáltuk."

 

 

Ten Hag elmondása szerint a fő átigazolási célpontokat tartalmazó listát a megfigyelői hálózat és az átigazolásokért felelős osztály dolgozta ki, amíg ő nyaralt. 

 

"De természetesen én támogatom ezeket a döntéseket, ezt tisztázzuk" - tette hozzá.

 

"A végső döntéseket továbbra is együtt hozzuk meg."

 

"Tudom, hogy ezzel kapcsolatban kialakult egy bizonyos kép, persze értem én, hogy ez miként működik, de végső soron az általunk lefektetett kritériumok mindenek felett állnak: jó-e a játékos vagy sem? Ő a megfelelő karakter? Belefér abba az életkori és a minőségi kategóriába, amit keresünk?"

 

"Megértem, hogy ha nem nyersz, a média rád száll és rossz kép alakul ki rólad, de a nemzetiség ebből a szempontból irreleváns - származzon a játékos Hollandiából, Svédországból vagy Franciaországból. Ugyanez igaz a játékos hajszínére is. Nem számít, hogy a külvilág mit gondol."

 

"Mi együtt hozunk döntéseket és közösen jutunk el a lehető legjobb keretösszetételig. Én erősen hiszek abban, hogy jó irányba tartunk ezt illetően."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!