Rosenborg 1-0 Manchester United

A Manchester United lejátszotta a 2024/25-ös szezon előtti első felkészülési mérkőzését, és a norvégiai Trondheimben 1-0-ra kikaptunk a Rosenborgtól.


Erik ten Hag mindkét félidőre más-más felállást választott a Lerkendal Stadionban, összesen 21 játékos kapott értékes játékperceket a nyári szabadság után.

 

Radek Vitek volt a Vörös Ördögök sztárja, aki látványos védések sokaságával akadályozta meg a hazaiak gólszerzését, ám végül Noah Holm gyakorlatilag a mérkőzés utolsó momentumaként kegyetlenül betalált.

 

Ethan Wheatley és Ethan Ennis előtt adódtak a legnagyobb lehetőségek a United számára, míg Casemiro, Mason Mount és Marcus Rashford hét héttel az FA-kupa döntője után kapott ismét játékperceket.

 

ELSŐ FÉLIDŐ - VITEK SAKKBAN TARTJA A ROSENBORGOT

 

Mivel számos játékos - köztük az újonnan szerződtetett Joshua Zirkzee - még mindig a kontinenstornát piheni, mások pedig Carringtonban folytatják a felkészülésüket, Erik ten Hag a fiatalokat és a tapasztaltakat vegyesen felvonultató kezdő tizenegyet nevezett, Casemiro kapitány vezetésével.

 

Az új edzői stáb, Rene Hake, Jelle ten Rouwelaar és Ruud van Nistelrooy új külsőt kölcsönzött a United kispadjának, míg a játékosok a július eleji bemutatása óta először viselték az adidas 2024/25 hazai mezét.

 

A norvég alakulat áprilisban kezdte meg a hazai szezont, és a két csapat közül ők kezdték jobban a találkozót, hiszen Mikkel Ceide egy szögletből adódó korai lehetőséget a léc fölé fejelt.

 

A Rosenborg aztán Ole Saeter révén a hálóba juttatta a labdát, de az asszisztens felemelte a zászlaját, és a későbbi visszajátszások azt mutatták, hogy ellenfelünk 9-es számú játékosa valóban lesen tartózkodott.

 

Miután Tomas Nemciket figyelmeztették egy Casemiro elleni szabálytalanságért, Marius Broholm a büntetőterület jobb oldaláról a kapufát találta el, míg Vitek kapusnak másodperceken belül kétszer is hárítania kellett.

 

Wheatley nevéhez fűződik a United egyetlen kaput eltaláló lövése a félidőben, amikor a 39. percben tette próbára az addig feladat nélkül álló Sander Tangvik reflexeit.

 

De a jó formában lévő és fizikailag erős Rosenborg hamarosan újra magára talált, és Viteknek ismét észnél kellett lennie, hogy Sverre Nypan próbálkozását hárítsa, alig néhány pillanattal azután, hogy Broholm ismét a lécet találta el.

 

A cseh kapus egy remek félidőt zárt le, amikor egy újabb Broholm-próbálkozást hárított, így a csapatok döntetlen állásnál vonultak az öltözőbe.

 

 

MÁSODIK FÉLIDŐ - ERIK VÁLTOZTAT

 

Ahogy az ilyen felkészülési mérkőzéseken gyakran előfordul, Ten Hag a félidőben egy sor cserét hajtott végre, és csak Vitek maradt a csapatban.

 

Toby Collyer - aki nemrég írt alá új szerződést a Vörös Ördögökkel - kapta meg a karszalagot, míg a szurkolók több fiatalt is láthattak akcióban, a United csapatának átlagéletkora alig több, mint 18 év volt.

 

A félidő csendes kezdete után a Rosenborgba csereként beálló Emil Frederiksen elpazarolt egy lehetőséget, amikor a United bal oldalán Harry Amass-t megverve az oldalhálóba lőtt.

 

A hazaiak többször is változtattak a csapaton, ahogy a játékidő egy óra felé közeledett, de még mindig nem találták az utat Vitek mellett, aki ismét hárított, Tobias Borkeeiet próbálkozását a kapufára irányította.

 

Frederiksen neve is felkerült azon Rosenborg játékosok listájára, akik a kapufát találták el.

 

Az utolsó 20 perc nagy része eseménytelenül telt el, de még mindig volt ideje Viteknek egy újabb mentésre, amikor Magnus Holte egy közeli lövést egyenesen a cseh kapus mellé küldött.

 

Amikor már úgy tűnt, hogy a United megőrizheti a hibátlan eredményt, Vitek végül kapitulált, amikor Holm egy szerencsétlenül kipattanó labdát kihasználva a kapuba talált.

 

A Vörös Ördögöknek mindazonáltal hasznára válik a tapasztalat az előszezon második mérkőzése előtt, amikor szombaton Edinburgh-ban a Rangers ellen lépünk pályára.

 

Felállás:

Első félidő: Vitek; Wan-Bissaka, Fish, Evans, Murray; Casemiro (c), Hannibal; Williams, Mount, Rashford; Wheatley

Második félidő: Vitek; Ogunneye, Bennett, Aljofree, Amass; Collyer (c), Oyedele; Ennis, J. Fletcher, Scanlon; Hugill

Nem használt cserék: Harrison, Mee, Jackson, Mather.

Hivatalos nézőszám: 21,013

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!