Hivatalos: Ten Rouwelaar a United új kapusedzője

Jelle ten Rouwelaar csatlakozott a Manchester United felnőtt csapatának edzői stábjához.


A holland szakember legutóbb a Burnley-nél látott el hasonló feladatkört, ahol 2022 óta a korábbi menedzser, Vincent Kompany munkáját segítette, akivel már az Anderlechtnél is együtt dolgoztak.

 

Jelle korábban a holland U20-as válogatottnál és az Eredivisie-ben szerepelő NAC Bredanal is edzősködött, utóbbi együttesnél kilenc évet kapusként is lehúzott.

 

Manchesteri munkája kezdetén az Elyh Harrison, Dermot Mee és Radek Vitek alkotta hármassal dolgozott a Rosenborg elleni felkészülési meccsre készülvén, de ezt követően visszatérve Carringtonba csatlakozni fog hozzájuk az erőnléti edzéseket végző Andre Onana. Később az Európa-bajnokságon Anglia, illetve Törökország válogatottjánál szolgálatot teljesítő Tom Heaton és Altay Bayindir is bekapcsolódik majd a közös munkába.

 

 

"Jelle már tapasztalt az angol futball világában, emellett pedig nagy innovációk és egy újfajta hozzáállás figyelhetőek meg nála a kapus poszt területén, amely nagyon érdekes" - kezdte Erik ten Hag.

 

"Meg vagyok róla győződve, hogy csapatként is segíteni fogja a játékunkat, de különösen a kapusok tekintetében fog majd visszaköszönni az, hogy miként tudnak idomulni a csapat többi tagjához, egy egységet alkotva."

 

Jelle segítőjeként továbbra is Craig Mowson látja majd el a helyettes kapusedzői feladatokat. 

 

A Manchester Unitednél mindenki sok sikert kíván és üdvözli Jelle-t a klubnál.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!