Hivatalos: Kambwala a Villarrealhoz igazolt

A Manchester United védője, Willy Kambwala négy éves pályafutása Vörös Ördögként véget ért, miután végleges átigazolás keretébben a Villarreal együtteséhez került.


A népszerű bekk, akit szenvedélye és a harc hevében mutatott lelkesedése miatt szerettek sokan, azt követően távozik az Old Traffordról, hogy 10 alkalommal játszhatott a United felnőtt csapatában.

 

Kambwala 2020 októberében, a francia másodosztályú Sochaux együttesétől érkezett Manchesterbe, első mérkőzéseit pedig az U18-as csapat színeiben teljesítette.

 

A 2021/22-es szezonban több sérülés is hátráltatta, de amikor a pályán lehetett, Willy mindig jó benyomást tett.

 

A sikeres 2022/23-as idényét követően 2023. december 17-én először bekerült a felnőtt csapat meccsnapi keretébe, amikor a Liverpool ellen 0-0-s döntetlen született az Anfielden.

 

 

Kevesebb, mint egy héttel később, 19 éves korában bemutatkozhatott a védelem tengelyében egy West Ham United elleni idegenbeli bajnokin, Jonny Evans társaságában.

 

Ezt követően több alkalommal is lehetőséget kapott a bizonyításra, amelyek közül talán a legemlékezetesebb az április eleji, Liverpool elleni 2-2-es hazai döntetlen lehetett számára, ahol a kezdő sípszótól a pályán lehetett.

 

Utolsó manchesteri mezben történt pályára lépésére májusban, egy Arsenal elleni bajnokin került sor. A győzelemmel végződött Manchester City elleni FA-kupa fináléban a kispadon kapott helyet.

 

A Manchester Unitednél mindenki hálás Willy-nek és sok sikert kívánnak neki karriere következő fejezetéhez.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!