Új kapusedzővel erősödik az edzői stáb

A Manchester United új kapusedzőt szerződtet Jelle ten Rouwelaar személyében, aki az előző idényt a Burnley kötelékében töltötte.


Erik ten Hag tovább folytatja az ő munkáját támogató stáb átalakítását, amely eredményeként a jövőben Ten Rouwelaar fog együtt dolgozni Andre Onanaval, Altay Bayindirrel és Tom Heatonnal. 

 

Ten Rouwelaar két hónapja már megegyezett az Ajaxszal, miután Vincent Kompany a Bayern Münchenhez igazolt a Burnley-től, de a United egy kompzenációs összeg ellenében megszerezheti őt és úgy tudni, hogy a felek meg is egyeztek róla.

 

Richard Hartis, aki még Ole Gunnar Solskjaer menedzseri időszakában, 2019-ben érkezett a klubhoz, szerződése lejártával távozni fog. Hartis első manchesteri időszaka 10 évig tartott, ahol előbb az akadémiai csapatnál dolgozott, majd a 2007/2008-as szezon végén a felnőtt csapathoz került fel, ahol többek között Edwin van der Sart is edzette a Bajnokok Ligája és Premier League győzelemmel végződött idényben.

 

Visszatérését követően Hartis, akit szakmán belül nagyra tartanak és foglalkoztatták többek között az Angol Labdarúgó Szövetségnél (FA) is, David de Gea-val dolgozott együtt, akit a 2022/23-as szezonban Aranykesztyűhöz segített, mielőtt tavaly nyáron Andre Onana lett a Vörös Ördögök első számú portása. Ten Hag áttekintette stábja összetételét és úgy érezte, hogy most jött el az idő ahhoz, hogy egy szélesebb körű változást jelentő időszakban új irányt jelöljenek ki a kapusok posztján is, amely jobban illeszkedik az általa elképzelt játékideológiához.

 

 

A 43 éves Ten Rouwelaart egy modern kapusedzőnek tartják, aki saját edzésmódszert dolgozott ki arra vonatkozóan, hogy a Kompany által elvárt hátulról történő labdakihozatalokat jobban elsajátítsák a játékosok. Első szezonjában a Burnley letarolta a Championshipet ellentmondást nem tűrő és nagyon karakteres játékával, a Premier League-ben azonban könnyűnek találtattak, bár James Trafford és Arijanet Muric kapuban nyújtott teljesítményét elismerték a szakértők.

 

Kompany még az Anderlecht menedzsereként, 2020-ban szerződtette stábjába Ten Rouwelaart, majd vitte magával Angliába is, amikor 2022-ben a Burnley kispadjára nevezték ki. A 2018/19-es idény során Ten Rouwelaar a holland U20-as válogatott mellett is dolgozott.

 

Játékosként teljes karrierét az NAC Breda színeiben töltötte, ahol több mint 300 mérkőzésen lépett pályára, mielőtt 2016-ban visszavonult. Craig Mowson, aki 2019 óta a United helyettes kapusedzője, maradni fog a klubnál. 


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!