Hogyan használjuk a Kelly-kritériumot a Mostbet honlapján Magyarországon

Ismerje meg, hogyan alkalmazza a Kelly-kritériumot az optimális bankroll-kezeléshez fogadáskor a Mostbet fogadóiroda honlapján Magyarországon. Beszélünk ennek a módszernek a lényegéről, és megmutatjuk, hogyan kell kiszámítani a tét nagyságát a Kelly-képlet segítségével. (X)


Hogyan használjuk a Kelly kritériumot a Mostbet honlapján Magyarországon

 

A fogadóirodában való játék sikere nagyban függ a játékbank (bankroll) megfelelő kezelésétől. Erre az egyik leghatékonyabb és matematikailag legmegbízhatóbb stratégia a Kelly-kritérium alkalmazása. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan lehet ezzel a módszerrel kiszámolni az optimális tétméretet a mostbet hungary honlapján Magyarországon.

 

Mi a Kelly-kritérium

A Kelly-kritérium egy matematikai képlet, amely lehetővé teszi az optimális tétnagyság meghatározását bankrollod nagyságától, a nyerési valószínűségtől és a kínált szorzóktól függően. John Kelly tudós fejlesztette ki 1956-ban, és eredetileg a befektetési portfóliók optimalizálására használták.

 

Hamar kiderült azonban, hogy a Kelly-kritérium kiválóan alkalmas sportfogadásra is. Lehetővé teszi a potenciális nyereség maximalizálását, és egyúttal a kockázatok ellenőrzését, megakadályozva, hogy bankrollja eltörljön egy sor sikertelen fogadás miatt.

 

A módszer lényege, hogy minden eseményre az aktuális bankroll egy bizonyos százalékát fogadjuk. Ez a százalék attól függ, hogy mekkora a nyerési valószínűsége, és milyen kedvező szorzót kínál a fogadóiroda. Minél nagyobb a valószínűsége és minél nagyobb az esély, annál nagyobb a bank részesedése, amelyet fogadhat.

 

Ennek eredményeként, ha hosszú ideig játszik a Kelly-kritérium szerint, a bankroll gyorsabban nő, mint a rögzített fogadások vagy más kevésbé hatékony stratégiák esetén. Ebben az esetben a lehívások sokkal kevésbé lesznek mélyek, és gyakorlatilag megszűnik a teljes pénzvesztés kockázata.

Hogyan számítsuk ki a tét nagyságát a Kelly-kritérium segítségével

Az optimális tétnagyság Kelly-kritérium segítségével történő kiszámításához a következő képletet használjuk:

 

K = (p * (k - 1) - (1 - p)) / (k - 1)

 

Ahol:

K – a bankroll hányadosa, amelyet fogadni kell;

p – a nyerési valószínűség az Ön becslése szerint (egy töredékében);

k – együttható a kiválasztott eredményhez.

 

Tegyük fel, hogy talál egy fogadást, ahol úgy gondolja, hogy a bukméker alábecsüli a nyerési esélyeket. Tegyük fel, hogy ennek a fogadásnak a valószínűségét 65%-ra (0,65) becsüli, és a Mostbet 2,50-es együtthatót ad.

 

Ezeket az értékeket behelyettesítjük a képletbe:

K = (0,65 * (2,50 - 1) - (1 - 0,65)) / (2,50 - 1) = 0,325 vagy 32,5%

 

Így a Kelly-kritérium szerint az lenne az optimális, ha erre a fogadásra a jelenlegi bankroll 32,5%-a kerülne. Ha 1000 forint van a számládon, akkor a tét összege 325 forint lesz.

 

Természetesen ez a pot meglehetősen nagy része, különösen a kezdők számára. A gyakorlatban sok játékos használja az úgynevezett „töredékes” vagy „töredékes” Kelly-kritériumot – vagyis nem a teljes ajánlott összeget fogadja, hanem annak csak egy részét (például a felét vagy a harmadát). Ez lehetővé teszi a kockázatok csökkentését és a bankroll túl éles ingadozásának elkerülését, bár lassítja a potenciális növekedést.

Korlátok és korlátozások

Fontos megérteni, hogy a Kelly-kritérium nem egy mágikus képlet, amely garantálja a profitot. Ez azon a feltételezésen alapul, hogy a játékos képes pontosan megbecsülni a kimenetelek valószínűségét, és olyan fogadásokat találni, amelyekben pozitív nyerési elvárás van. Ez pedig nagyon nehéz feladat, mélyreható elemzést és széleskörű tapasztalatot igényel.

 

Ha a valószínűségi becslések túl optimisták vagy pesszimisták, a Kelly-kritérium helytelen fogadási javaslatokat ad. Ennek eredményeként bankrollja lassabban nőhet, mint ahogyan tudna, vagy akár negatív is lehet. Ezért ezt a stratégiát nagyon óvatosan kell alkalmaznia, és folyamatosan figyelemmel kell kísérnie az eredményeket.

 

Ezenkívül a Kelly-kritérium csak 2,0-nál nagyobb szorzójú fogadások esetén használható. Kisebb szorzójú fogadások esetén a képlet negatív tétméretet ajánl, aminek természetesen nincs értelme.

 

Végül figyelembe kell vennie a bukméker által meghatározott korlátokat és korlátozásokat. Még ha a Kelly-kritérium nagyon nagy összeg fogadását javasolja is, ezt nem teheti meg, ha az meghaladja a megengedett maximális fogadási összeget. És ha hosszú ideig sikeresen játszol ezzel a stratégiával, akkor fiókod felkeltheti a Mostbet biztonsági szolgálat figyelmét, és a limitek csökkennek.

 


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!