Hivatalos: A United 50 millió fontból felújítja a carringtoni központot

A Manchester United a jövő héten megkezdi a carringtoni edzőkomplexumban a férfi első csapat épületének korszerűsítését, amelynek középpontjában a játékosok és a személyzet számára egy nagy teljesítményű, együttműködő környezet kialakítása áll.


Az 50 millió fontos projekt eredményeként az épület minden területét felújítják, hogy egy világszínvonalú futball-létesítményt hozzanak létre, amely pozitív kultúrával támogatja a jövőbeli sikereket.

 

A projekt vezetésével a manchesteri születésű Lord Norman Foster által vezetett Foster + Partners építészirodát bízták meg. A Foster + Partners gazdag múltra tekint vissza az úttörő futballstadionok és arénák tervezésében. Az iroda volt felelős a Wembley Stadion átalakításáért és a katari Lusail Stadion tervezéséért.

 

A felújítási munkálatok hétfőn kezdődnek, és várhatóan a 2024/25-ös szezon idején fejeződnek be. A kezdeti hangsúly az edzőteremre, az orvosi, táplálkozási és regenerációs területekre helyeződik, a tervezés során pedig arra, hogy több helyet teremtsenek a játékosok és a személyzet közötti együttműködés és innováció számára.

 

A carringtoni telephely többi részén ideiglenes átalakításokat hajtanak végre annak érdekében, hogy a következő szezonban is sikeresen működhessen a szakmai munka valamennyi csapatunknál.

 

A carringtoni fejlesztésnek ez a legújabb fázisa a 10 millió font értékű, korszerű, női és akadémiai épület tavaly nyári megnyitását követi, ami azt jelenti, hogy az elmúlt két évben több, mint 60 millió fontot fektettünk be egy valóban integrált létesítmény létrehozásába a teljes labdarúgó-részlegünk számára.

 

Sir Jim Ratcliffe, a Manchester United társtulajdonosa így nyilatkozott: "Világszínvonalú környezetet akarunk teremteni csapataink számára, hogy győzni tudjanak. Amikor alaposan átvizsgáltuk Carrington edzőtermeit, és találkoztunk a férfi első csapatunk játékosaival, egyértelmű volt, hogy a színvonal elmaradt néhány társunkétól. Ez a projekt biztosítja, hogy a Manchester United edzőpályája ismét a legmagasabb színvonalon, a szabványoknak megfelelően legyen felújítva.

 

"Lord Foster, a Manchester United csapatával közösen nagyszerű inspirációt adott a tervezéshez, és alig várjuk, hogy lássuk a létesítményeket, de ami a legfontosabb, a pályán történő javulást."

 

 

Lord Foster, a Foster + Partners alapítója és ügyvezető elnöke elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy mi vezethetjük a Manchester United carringtoni edzőközpontjának megújítását."

 

"Célunk az épület korszerűsítése és megújítása, amely a jövőbeni futballsikerek katalizátora lesz, olyan tereket teremtve, amelyek az együttműködés, az egység és az összetartozás kultúráját inspirálják."

 

"Büszke manchesteriként különösen nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Foster + Partners kapta ezt a feladatot, és biztosítani fogjuk, hogy a tervezésünk megragadja az ipar, a keménység és az ambíció szellemét, amely Manchestert és a Manchester United is jellemzi."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!