Scott: Ezért lettünk futballisták

Scott McTominay szerint Skócia készen áll arra, hogy történelmet írjon, miközben a 2024-es Európa-bajnokság nyitómérkőzésére készül.


A skót csapat péntek este a müncheni Allianz Arénában a házigazda Németországgal csap össze, a kezdőrúgás magyar idő szerint 21:00 órakor lesz.

 

McTominay fontos szerepet játszott abban, hogy Steve Clarke csapata zsinórban másodszor is kijutott az Eb-re, hét gólt szerzett a selejtezőben, és Skócia az „A” csoportban Spanyolország mögött a második helyen végzett.

 

Most úgy érzi, készen áll és feltöltődött karrierje egyik nagy estéje előtt.

"Felfrissültem. Volt egy jó kis szünetem, egy rövid szünet az FA-kupa-döntő után, és készen állok a folytatásra" - mondta Skócia hivatalos YouTube-csatornáján.

 

"Ezek azok a pillanatok, amelyekért futballisták lettünk, és én mindent a magam módján kezelek."

 

"Minden jól alakult a felkészülés során. Az összes létesítmény csodálatos, a személyzet, mindenki, aki segített nekünk, mióta Németországban vagyunk, a legjobbak, és azt hiszem, a fiúk készen állnak arra, hogy elinduljunk és újabb történelmet írjunk."

 

 

"Soha nem lehetsz túlságosan elszállva egy meccs előtt, a hét vége felé lehet, hogy elszállsz, de én nyugodt vagyok, higgadt, és készen állok, mindenre felkészültem, és meglátjuk, hogyan fogunk haladni."

 

Scott a selejtezőik egyik kiemelkedő játékosa volt, és most, hogy Skócia meglepetést akar okozni Julian Nagelsmann és csapata számára, egyik kellemes emlékét idézi föl.

 

A United 39-es számú játékosa a Hampden Parkban Spanyolország legyőzéséből két góllal vette ki a részét, a második különösen emlékezetes volt Scott számára, aki este 50. válogatott mérkőzésén léphet pályára.

 

"A második gól [a spanyolok ellen] az egyik kedvenc gólom, amit valaha is lőttem." - tette hozzá.

 

"Kieran Tierney hihetetlenül jó volt a szélen, és nyilvánvalóan az ilyen pillanatokat kell kihasználnunk az olyan nagy meccseken, mint a Németország, Svájc és Magyarország elleni is."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!