Mainoo és Shaw az angolok végleges keretében

A Manchester United duója, Kobbie Mainoo és Luke Shaw bekerült Gareth Southgate angol válogatottjába a nyári Európa-bajnokságra.


A páros neve azon 26 játékos között van, akiket a Háromoroszlánosok szövetségi kapitánya kiválasztott a németországi tornára, amely alig több mint egy hét múlva kezdődik.

 

A Vörös Ördögök társa, Harry Maguire is tagja volt a bő keretnek, de nem került be a válogatottba, mivel nem tudott felépülni abból a vádlisérülésből, amely miatt a szezon utolsó heteiben nem léphetett pályára.

 

 

Mainoo bekerülése azt jelenti, hogy első nagy nemzetközi tornáján vehet részt, miután a Vörös Ördögöknél az elmúlt szezonban komoly áttörést ért el.

 

A 19 éves középpályás novemberben kezdett először a Premier League-ben, majd Erik ten kezdőcsapatának állandó tagja lett, és teljesítményét márciusban első angol válogatottbeli behívójával jutalmazták.

 

Kobbie a válogatott mindkét mérkőzésén szerepelt - Brazília és Belgium ellen a Wembley Stadionban -, és azóta tovább erősítette pozícióját, főként a szezon végén, az FA-kupa-döntőben nyújtott  teljesítményével, amelyen a mérkőzés emberének is megválasztották.

 

Shaw számára a németországi Európa-bajnokság lesz a negyedik nagy válogatott torna, pontosan 10 évvel az első - a 2014-es brazíliai világbajnokság - után.

 

A United hátvédje - akárcsak Maguire - versenyfutásban volt az idővel, hogy bevethető legyen, mivel februárban elszenvedett izomsérülése óta nem léphetett pályára.

 

23-as számú játékosunk nemrégiben az ideiglenes keret részeként jelentkezett szolgálatra, és úgy tűnik, hogy Southgate-nek bizonyította, hogy rendben lehet, így visszatérésre készül.

 

Anglia nyitómeccse június 16-án, vasárnap Gelsenkirchenben lesz Szerbia ellen, a C csoport további mérkőzéseit pedig Dánia és Szlovénia ellen játssza. 

 

AZ ANGOL KERET:
Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Crystal Palace); Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (UNITED), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City); Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jude Bellingham (Real Madrid), Phil Foden (Manchester City), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (UNITED), Cole Palmer (Chelsea), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace); Jarrod Bowen (West Ham United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Anthony Gordon (Newcastle United), Harry Kane (Bayern München), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!