Ten Hagot elégedettséggel tölti el a cserék hatása

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag dicsérettel illette cseréit, amiért folyamatosan képesek hatással lenni csapata játékára a kispadról beállva.


A Vörös Ördögök cseréi ebben az idényben már 10 gólt szereztek, fele-fele arányban megosztva a Premier League-ben és az Európa-ligában.

 

A legutóbbi csereként eredményes játékos Fred volt, aki a Nottingham Forest ellen 3-0-ra megnyert bajnokin szállt be a második félidő derekán, majd állította be a végeredményt. 

 

Ten Hag egyértelműen igyekszik maximálisan kihasználni a Premier League szabályozása adta lehetőségeket, amely öt cserelehetőséget biztosít számára.

 

A Wolverhampton Wanderers elleni holnapi idegenbeli bajnokit megelőzően sajtótájékoztatóján pedig büszkeségének adott hangot azt illetően, hogy a kezdőcsapatba nem nevezett játékosai miként képesek befolyásolni a történéseket pályára küldésüket követően.

 

 

"Szükségünk van arra, hogy a padról beálló játékosaink hatással tudjanak lenni az eseményekre" - kezdte Ten Hag.

 

"Én pedig nagyon örülök annak, hogy Fred személyében ismét egy kispadról beszálló játékos tudott gólt szerezni. Szerintem mindegyik becserélt játékosunk jól teljesített a Forest ellen."

 

"A támadószekcióban olyan játékosokra van szükség, akik csereként beállva hatással tudnak lenni a mérkőzés alakulására, legyen az egy gól megszerzése, vagy ha vezetünk, akkor egy kontratámadás vezetésével a győzelem megtartása."

 

A 10 kispadról szerzett gól többségét ebben a szezonban Marcus Rashford és Anthony Martial jegyzik, 3-3 találattal. A többi Fred, Scott McTominay, Alejandro Garnacho és Cristiano Ronaldo nevéhez fűződik.

 

Rashford és Martial ezekkel a gólokkal a United örökranglistáját tekintve a 2., illetve a 4. helyre léptek fel a csereként szerzett gólok számában. Rashford 94, csereként történt Unitedes pályára lépése során 21 gólt szerzett - amellyel már csak 8 találatra van az első helyzett Ole Gunnar Solskjaertól. Martial 76 alkalommal állt be a kispadról, amelyeken 15 gólt rúgott.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!