Erik: Ez egy plusz a jövőre nézve

Erik ten Hag úgy érzi, az ahogyan a Manchester United fiatal játékosai integrálódtak a felnőtt csapat keretébe a spanyolországi téli edzőtáborban, számukra "egy nagy nyereség a jövőre nézve".


Az egy hete Angliából elrepült 29 játékos többsége a klub akadémiájáról került ki és a nagyobb részük értékes játékpercekhez jutott a pályán a Cadiz és a Real Betis elleni barátságos mérkőzéseken. 

 

Bár az utóbbi összecsapás újabb vereséggel végződött, mivel 1-0-ra kikaptak az Estadio Benato Villamarinban, a Vörös Ördögök menedzsere fejlődést látott az első andalúziai mérkőzésükhöz képest és nem csak a végeredményt illetően.

 

"Előrébb léptünk. Mint láthatták, ismét egy nagyon fiatal csapattal álltunk ki, míg ők [Real Betis] egy igen tapasztalttal" - kezdte.

 

"Az első félidő rendben volt, szerintem sikerült jó támadásokat vezetnünk."

 

"Jobbak voltunk, mint a Cadiz elleni meccsen, az intenzitás tekintetében is, szóval eléggé boldog voltam az első félidő okán."

 

 

A gól nélküli első 45 percet követően, a két csapat közül a jobb teljesítményt nyújtva, a manchesteriek szerettek volna David de Gea és védői, Aaron Wan-Bissaka, illetve Victor Lindelöf teljesítményre építve kapott gól nélküli mérkőzést lehozni. 

 

De a spanyol portás félidei cseréje, Tom Heaton már 15 másodperc elteltével védést kellett bemutatnia, négy perccel később viszont Nabil Fekir - a 2018-as vb-győztes francia válogatott tagja - megszerezte a találkozó egyetlen találatát.

 

"Rosszul kezdtük a második játékrészt, fegyelmezetlenek voltunk. Ez okozta a vesztünket a Cadiz ellen és most is. Ebben nagyon fejlődnünk kell."

 

A United most hazarepül Manchesterbe, ahol folytatják a klubszezon folytatására való felkészülésüket, ahol az első megmérettetésükre december 21-én kerül majd sor.

 

"Szerintem jó hetet zártunk, jó volt a hangulat" - tette hozzá.

 

"A fiúk nagyon-nagyon keményen dolgoztak. A hétre vonatkozó legfőbb célunk a jobb erőnléti állapot elérése volt és szerintem ez sikerült is, előrébb léptünk ebben a tekintetben."

 

"Emellett sikerült integrálnunk néhány fiatal játékost is, azt illetően is, ahogyan játszunk, illetve az intenzitás tekintetében is, szóval ebben előrébb léptünk."

 

"Néhányukkal nagyon elégedett voltam, ez pedig nagy győzelem a jövőre nézve." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!