Ten Hag reakciója a West Ham elleni vereségre

Erik ten Hag úgy érezte, a kihagyott helyzetek és a túlbuzgó játékvezetés voltak okolhatók a Manchester United vereségéért a West Ham vendégeként.


Győznünk kellett volna

"A futballban nem mindig a jobb csapat nyer. Ma ez egyértelművé és nyilvánvalóvá vált. Ma messze jobbak voltunk az ellenfelünknél, de két dolog ellenünk szólt: nem voltunk eredményesek, a játékvezető pedig egy pocsék döntést hozott - a pályán és egyértelműen a pályán kívül is."

 

Meg kell találnunk a gyilkos ösztönünket

"Szerintem nagyon jó futballal rukkoltunk elő, az első órában nagyon élvezetes volt nézni a csapatunkat - dinamikusan, sok variációval, kreatívan és sok helyzettel játszottunk. Egyetlen egy dolog hiányzott - gyilkos ösztön a kapu előtt. Néha az ember bekerül egy ilyen spirálba, ezt pedig meg kell törni, de ez meg is fog történni, mert a játékosaink könyörtelenek tudnak lenni a kapu előtt, szóval ez előbb-utóbb meg fog érkezeni."

 

Vélemények a büntetőről

"A szezon előtt egyértelmű utasítást kaptunk arról, miként történnek ezek a folyamatok és a VAR csak akkor fog közbeavatkozni, ha tiszta és egyértelmű helyzet áll fent. Ez nem volt se tiszta, se egyértelmű, így a VAR-nak távol kellett volna maradnia ettől az esettől, de még a pályán lévő játékvezetőnek is három percbe telt, mire az esetet lefújta. Ami tiszta és egyértelmű, hogy ha ilyen hosszan fontolóra kell venni a szituációt és a döntésnek ilyen hatása van a mérkőzés kimenetelére, akkor nem szabad tizenegyest ítélni."

 

 

Nincs idő válaszolni

"A játékvezetőnek is felelősséget kell ezért vállalnia. Ez már a harmadik alkalom, hogy mi tényleg igazságtalanságot érzünk magunkkal szemben és ez eléggé egyértelmű. Bruno esetében [a Tottenham ellen] közbe kellett volna lépniük. A piros lapot később visszavonták, de a meccsen történteket és az eredményt utólag már nem lehet megváltoztatni. Nem volt meg a lehetőségünk arra, hogy a Spurs ellen talpra állhassunk, de a múlt héten megfordítottuk a meccset és a rendes játékidőben most is sikerült visszajönni, de ezek az esetek nagyon nagy hatással vannak a bajnoki helyezésünkre."

 

Nagyobb nyugalomra van szükség

"Természetesen kellett némi változtatást eszközölnünk [a második félidőben], bár szerintem akkor is elég jók voltunk. Amikor a mérkőzés csak megy előre, de nem sikerül gólt szerezni, a játékosok pedig elhagyják a saját pozíciójukat, akkor ez a következő lépés, amit meg kell tennünk. Nyugodtnak kell maradni és a saját pozíciódat megőrizni. Ha nem így teszel, azzal lehetőséget biztosítasz az ellenfél számára és mi is engedélyeztünk számukra néhányat, amelyek teljesen szükségtelenek voltak. Nyugodtnak kell maradnia a mérkőzés során, be kell tartani a szabályainkat és alapértékeinket, mert ha ez megtörténik, akkor több helyzetet tudunk kidolgozni és megnyerjük a meccset."

 

Együttérzek a csapatommal

"Igazán együtt tudok érezni a játékosaimmal. Nagyon jól játszottak, igazán keményen harcoltak együtt és nagyon eltökéltek voltak, hogy nagy helyzeteket dolgozzanak ki, így nagyon frusztráló dolog az, hogy nem sikerült őket [West Ham] gólokkal legyűrni."

 

Összetartunk

"Még inkább meg kell most majd mutatnunk a karakterünket. Ha ennyi minden dolgozik ellenünk, akkor is együtt kell maradnunk, tovább kell harcolnunk és megőriznünk a csapatszellemünket. Ha mérkőzéseket nyersz, az motivációt jelent. Az jelenti az üzemanyagot ahhoz, hogy a csapat magabiztos és erős hitű legyen. Olyankor tudsz előrébb lépni. Nekünk most haza kell térnünk és meg kell birkóznunk ezzel a csalódással, de sikerülni fog. Erősek vagyunk, a stábom is az. Tovább fogunk harcolni a Man Unitedért és szerdán újra belevágunk a küzdelembe."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!