West Ham United 2-1 Manchester United

Véleményes büntetővel szerezte meg a három pontot a West Ham egy olyan mérkőzésen, amin talán a pontosztozkodás jogosabb lett volna. Bár ha egy pontot szerzett volna a Man United, akkor sem lehettünk volna elégedettek.


Vasárnap délután "alsóházi rangadót" játszott Londonban a West Ham és a Manchester United.

 

A találkozó első helyzete a vendégeké volt, Fernandes átadását Hojlund lőtte kapura 16 méterről, de sajnos nem sikerült a hálóba találnia.

 

A 8. percben ismét Fernandes volt az előkészítő, ezúttal Garnachot ugratta ki, aki elfutott a bal oldalon, a hosszú alsóba szeretett volna tekerni, de kapu mellé lőtt.

 

Nem sokkal később Bruno fejelt Casemiro ívelését követően, de a labda ezúttal sem talált kaput. Egyelőre a manchesteriek tűntek élesebbnek, bár a kapu előtt nagyon gyenge helyzetkihasználás jellemezte őket.

 

Kezdett éledezni a West Ham, leginkább a csapat jobb oldalán Wan-Bissaka révén támadtak, de szerencsére a beadások után nem alakultak ki helyzetek.

 

A 21. percben Mazraoui lőtte fel a labdát a védők közül kiugró Rashfordnak, aki képtelen volt megszelídteni a játékszert, így beérték a védők és szerelni tudták.

 

Jobbról végezhettek el szögletet a hazaiak, a középre ívelt labdát Paqueta fejelte kapu irányába, de egy métert tévedett. 

 

A 32. percben Fernandes átadására csapott le Dalot, elvitte a labdát Fabianski mellett, ám az üres kapuba sem sikerült betalálnia, kapu mellé tüzelt a bekk. Hihetetlen, mikre nem képesek a manchesteri játékosok.

 

Nyolc perccel később az első manchesteri szöglet következett, amit egy hazai védő majdnem saját kapujába csúsztatott, szerencséjére a léc mentett, majd ebből kontráztak a Kalapácsosok, de hála az égnek ők is elképesztő hibákra képesek, így ebből nem lett semmi komoly veszély.

 

Óriási helyzettel zárult a félidő, balról végzett el szabadrúgást Eriksen, a kapu elé szálló labdát Casemiro fejelte meg kiválóan, de Fabianski hatalmasat védett.

 

Sajnos a második félidő elején sokáig állt a játék, miután Onana összeütközött Antonioval. A csatár térde a kapus fejét találta el, percekig ápolni kellett a hálóőrt, aki végül folytatni tudta a mérkőzést.

 

Garnacho próbálkozása kerülte el a kaput, majd Antonio kísérlete is hasonló sorsra jutott.

 

Remek kontra végén Hojlund lőtt 25 méterről, Fabianski csak kiütni tudta a labdát.

 

Kár az első félidei pontatlanságokért, hiszen a szünet után egyre inkább a West Ham került fölénybe és leginkább a hazai támadások jöttek. Jól mutatja, mennyire megváltozott a meccs képe, hogy amíg az első félidőben 13 alkalommal értek labdába a United játékosai ellenfelük tizenhatosán belül, a West Hamnél ez a szám 6 volt, addig 20 perc játék után a hazaiak már elérték a United első félidei számát.

 

Meg is lett a hazai fölény eredménye, a 74. percben Hojlund adta el a labdát saját térfélen, a Kalapácsosok remekül játszották meg a labdát, Bowen tette középre, Ings rosszul találta el a játékszert, ami így a hosszú felé csorgott, Summerville érkezett és közelről a kapuba lőtt, 1-0 a WHU-nak.

 

A gól felébresztette a Vörös Ördögöket, azonnal nyomást gyakoroltak és többen is kísérleteztek, de a hazai védelem hősiesen védekezett.

 

A 81. percben egyenlített a United; Diallo ívelését Dalot fejelte középre, Zirkzee kapura fejelte, de még Casemiro is bele tudott érni, ami megzavarta a teljes védelmet, a labda pedig a hálóban kötött ki.

 

Hihetetlen! Tizenegyest kapott a West Ham. De Ligt és Ings ütköztek, a találkozó ment tovább, de végül a játékvezető kiment megnézni az esetet, majd megítélte a büntetőt. Bowen állt a labda mögé és a bal alsóba lőtt. Onana érezte a sarkot, de nem érte el a labdát, 2-1 a West Hamnek.

 

Tizenkét perc ráadás következett, melyben leginkább a hazaiaknak volt komoly helyzete egy kontrából, de Onana zseniálisan hárított.

 

Bár a 101. percben Hojlund előtt adódott volna lehetőség, de a csatár nem találta el a labdát, amit Fabianski így birtokba vett.

 

Tovább folytatódik a pocsék manchesteri sorozat, ezzel a vereséggel már a 14. helyre csúsztak vissza a Vörös Ördögök.

 


Premier League, 9. forduló
West Ham United 2-1 Manchester United
London Stadium

 

Vezette: David Coote

 

WHU: Fabianski - Wan-Bissaka, Mavropanos(Todibo 46.), Kilman, Emerson - Rodriguez(Cresswell 94.), Alvarez - Bowen, Soler(Summerville 46.), Paqueta(Soucek 46.) - Antonio(Ings 71.)
Nem használt cserék: Areola, Coufal, Irving, Luis Guilherme

 

United: Onana - Dalot, de Ligt, Martinez, Mazraoui(Lindelöf 84.) - Eriksen(Zirkzee 80.), Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford(Diallo 59.) - Hojlund
Nem használt cserék: Bayindir, Amass, Evans, Fletcher, Ugarte, Wheatley

 

Gólszerző: Summerville 74'Bowen 92' (11-es) illetve Casemiro 81'

 

Sárga lap: Paqueta, Mavropanos, Summerville, Emerson, Cresswell illetve de Ligt

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!