Beharangozó: West Ham - Manchester United

Ma délután irány London, ahol a Kalapácsosok várnak a Vörös Ördögökre.


Vasárnap kora délután a West Ham ellen próbálnak újabb bajnoki pontokat szerezni Erik ten Hag fiai, azonban a London Stadionban erre legutóbb 2021 szeptemberében volt példa, az azóta ott lejátszott két bajnokit egyaránt a házigazdák nyerték meg ráadásul úgy, hogy a rekordbajnoknak még csak gólt sem sikerült szereznie ezeken a találkozókon, a Kalapácsosoknak ellenben összesen 3-at is.

 

A jelent nézve kijelenthető, hogy mindkét csapat igencsak pocsék szezonkezdést produkált, ami miatt a West Ham jelenleg a 16. helyen áll, míg a Vörös Ördögök a tabella 13. helyét foglalják el. Ez az összecsapás ezért is lehet kifejezetten izgalmas, mert mindkét alakulat lépéskényszerben van, ha szeretnének előbbre kapaszkodni az aktuális ranglétrán.

 

Hiányzók terén az égiek továbbra sem segítik holland menedzserünket, ugyanis csapatának alsó hangon is 7 hiányzóval kell biztosan számolnia, míg Lopetegui csupán két játékosát lesz kénytelen nélkülözni.

 

A délutáni találkozóra a West Ham vereséggel hangolt, miután idegenben 4-1-re elverte őket a Spurs, viszont legutóbbi (a Spurs előtti bajnokit) hazai Premier League találkozójukat 4-1-re megnyerték. Velük szemben a Vörös Ördögök a legutóbbi bajnokijukat 2-1-re behúzták a Brentford ellen az Old Traffordon, csütörtökön az Európa-ligában azonban nem jutottak dűlőre a Fenerbahce otthonában, így újabb döntetlen került a nevük mellé a nemzetközi porondon.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

West Ham: Füllkrug (Achilles-ín sérülés), Kudus (eltiltás)

 

United: Antony (bokasérülés), Maguire (izomsérülés), Mainoo (izomsérülés), Yoro (bokasérülés), Malacia (térdsérülés), Mount (fejsérülés), Shaw (egészségügyi probléma)

 

 

Érdekességek: 

 

A West Ham az 1974-1977-es 4-es győzelmi szériáját követően először nyerhet meg zsinórban 3 bajnokit a Manchester United ellen.

 

A két fél legutóbbi 5 Premier League találkozóján a vendég csapat egyszer sem tudott betalálni a házigazda kapujába.

 

A Kalapácsosoknak ez lesz az idényben a 9. bajnoki találkozója és mind a 9-et a fővárosban játszották.

 

Lopetegui csapatának az a célja, hogy tavaly december után első alkalommal nyerjenek zsinórban két PL találkozót a London Stadionban.

 

A Kalapácsosokkal legutóbb 1965-ben fordult elő az, hogy zsinórban 16 hazai bajnokijuk egyikén sem tudták megőrizni kapujukat a kapott góltól. Amennyiben ma délután a United támadói eredményesek tudnak lenni úgy ez a szám a mostani szériájukban 14-re ugrik.

 

A West Ham az ebben az idénybe lejátszott bajnokijain 9 gólt kapott a találkozók első játékrészében. Ennél többet csak a Wolves és a Southampon gyűjtött be az első félidőkben.

 

A Vörös Ördögöknek 8 mérkőzést követően mindössze 11 bajnoki pontja van, ennél kevesebbet pedig csak a 2019/20-as idényben gyűjtöttek ennyi találkozót követően.

 

Erik ten Hag regnálása alatt a Manchester United 17 Premier League meccset veszített el idegenben, vagyis pontosan ugyan annyit, amennyit a hollanddal megnyertek vendégként.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 17 londoni bajnoki találkozójukból mindössze kettőt tudtak megnyerni 10 vereség és 5 döntetlen mellett, mindkét győzelem a Fulham ellen jött össze nekik.

 

Az angol rekordbajnok 2020 júliusa óta először zárhatna zsinórban 4 idegenbeli bajnokit is kapott gól nélkül. Ebben a szezonban csak a Liverpool neve mellett szerepel több kapott gól nélküli PL találkozó a Unitedhez képest.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 56 találkozó (9 West Ham győzelem, 13 döntetlen, 34 United győzelem)

Gólok: West Ham 49, United 106

Kapott gól nélküli bajnokik: West Ham 9, United 22

Megítélt és értékesített büntetők: West Ham 4/3, United 5/4

Sárga lapok: West Ham 79, United 69

Piros lapok: West Ham 2, United 4

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

West Ham: D, V, D, GY, V

 

United: GY, D, V, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

West Ham - United 2-0 (2023.12.23.)

West Ham - United 1-0 (2023.05.07.)

West Ham - United 1-2 (2021.09.19.)

West Ham - United 1-3 (2020.12.05.)

West Ham - United 2-0 (2019.09.22.)

 

 

A két csapat gólszerzői a bajnokságban:

 

West Ham: Bowen 2 gól, Kudus 2 gól, Soucek 2 gól, Paqueta 2 gól, Antonio 1 gól, Ings 1 gól

 

United: Garnacho 2 gól, De Ligt 1 gól, Rashford 1 gól, Hajlund 1 gól, Zirkzee 1 gól, Diallo 1 gól

 

 

Premier League, 9. forduló

West Ham United - Manchester United

London Stadium, 2024.10.27. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: David Coote

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

West Ham: Areola - Wan-Bissaka - Todibo - Kilman - Emerson - Rodriguez - Bowen - Soucek - Paqueta - Summerwille - Antonio

 

United: Onana - Mazraoui - Lindelöf - De Ligt - Martinez - Eriksen - Casemiro - Rashford - Fernandes - Garnacho - Hojlund

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Match 4 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

West Ham - Manchester United

Premier League 9. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!