Ten Hag elmagyarázta, miért maradt fent De Ligt

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag beszélt a Brentford ellen az Old Traffordon aratott 2-1-es győzelmünk utáni csalódottságáról, és elárulta, miért maradt a pályán Matthijs de Ligt annak ellenére, hogy az első félidőben háromszor is ápolásra szorult.


A védő először fejsérüléssel esett össze a Brentford támadójával, Kevin Schade-val való ütközés után, miután a vendégjátékos térdével eltalálta, ami miatt először a pályán kellett ápolni, de a szabályoknak megfelelően De Ligtet ezután az oldalvonalon túlra kellett kísérni.

 

A hollandot azonban még kétszer leparancsolták a pályáról, mivel a játékvezetők úgy vélték, hogy a kezdeti kötözés nem állította el a fején lévő seb vérzését.

 

A harmadik ilyen alkalommal, amikor a United átmenetileg emberhátrányban játszott, Ethan Pinnock egy Brentford-szöglet után a tömeg fölé emelkedett, és a mérkőzés nyitó találatát fejelte a kapuba.

 

"Jól volt, ezt mondta nekem" - értékelte Ten Hag a sajtónak a hármas sípszó után. "Ezt kérdeztem tőle, amikor lejött: 'Van valami probléma?' Nem, 100 százalékosan ott volt, egyetlen egyszer sem volt kétséges, hogy folytatni tudja."

 

"Nem voltam dühös, csak megkérdeztem a játékosomat, hogy van. Azt mondta 'ez csak alvadt vér, nem vérzik', szóval nagyon meglepődtünk, hogy le kell jönnie."

 

 

A Méhek, akik a módszeres pontrúgásaikról ismertek, tökéletesen kihasználták De Ligt pillanatnyi hiányát.

Ten Hag folytatta: "Természetesen volt egy nehéz pillanat, mert a Brentford nagyon jó a szögletekben, és amikor az egyik legjobban fejelő játékosod nincs a pályán, és ők ebből hasznot húznak, akkor természetesen csalódott vagy."

 

De Ligt a korábbi sérülése ellenére egészen a végső sípszóig kitartott, és úgy tűnt, hogy a sérülés a legkevésbé sem befolyásolja a teljesítményét.

 

A holland válogatott játékos többször is létfontosságú beavatkozásokat hajtott végre, hogy megakassza a Brentford esetleges támadásait, sőt, az utolsó öt percben maga is elindult a jobb szélen, és előkészített egy Alejandro Garnacho-akciót, amely közel állt ahhoz, hogy a United harmadik gólja legyen.

 

Bár Ten Hagot az első félidőben a Brentford gólját követő tiltakozásáért sárga lappal figyelmeztették, szerencsére az oldalvonal melletti kavarodás nem bizonyult döntőnek.

 

A második félidőben Garnacho és Rasmus Hojlund volt az, aki két remekül kivitelezett góllal a különbséget jelentette, De Ligt és a körülötte lévő védőegység pedig biztosította, hogy ez a két találat mindhárom pontot az Old Traffordon tartsa.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!