Dalot szeret harcolni a helyéért

Diogo Dalot kijelentette, élvezi, amikor meg kell harcolnia helyéért a Manchester Unitednél, ugyanis szerinte egy ilyen méretű klubnál ez nem is működhetne másként.


A portugál védő úgy érzi, igazán erős kapcsolata van a Vörös Ördögök szurkolóival, a szombati, Brentford elleni bajnoki mérkőzés elébe pedig bizakodóan tekint.

 

A klub hivatalos meccsnapi magazinjának, a United Review-nak adott interjúban Dalot beszámolt arról, mennyire sok és változatos tapasztalatot gyűjtött azóta, hogy 2018-ban Manchesterbe igazolt az FC Porto-tól, amelyek nagyban hozzásegítették ahhoz, hogy a szurkolóknál tavaly őt választották a szezon legjobb játékosának.

 

A mostani idényben a 25 éves válogatott játékos jobbára a hátsó alakzat bal oldalán kap helyet a számára otthonosabb jobb helyett, ugyanis Luke Shaw és Tyrell Malacia se állhatott még idén a csapata rendelkezésére, helyén pedig az új igazolás, Noussair Mazraoui szerepel.

 

Ettől függetlenül is hasznos tagja tud lenni a csapatnak, gondoljunk csak arra a pillanatra, amikor az Aston Villa elleni 0-0-s döntetlen alkalmával akadályozta meg blokkjával Jaden Philogene kései gólba tartó lövését, és eltökélt, hogy az előttük álló időszakban hozzásegítse a Unitedet a tabellán való felzárkózáshoz a novemberi válogatott szünetig. 

 

"Ha a legmagasabb szintre akarsz jutni a futballban, akkor erre [a helyekért való megküzdésre] fel kell készülnöd" - kezdte a United Review-nak.

 

"Eléggé szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ennél a klubnál már minden állapotot megtapasztalhattam: játszottam, voltam sérült, nem kerültem be a meccsnapi keretbe vagy éppen minden egyes mérkőzésen a pályán voltam ..."

 

"Tehát az itt töltött időszakom során már minden létező eshetőség megtörtént velem, ami egy játékossal előfordulhat, az ebből fakadó tapasztalat pedig segít néha megérteni azt, hogy egyes csapattársaim mit éreznek, amikor nem megy minden jól."

 

"Azt gondolom, hogy ez előny egy futballista számára: hogy végigjárja ezeket a folyamatokat. Velem már mind megtörtént, harcoltam vagy éppen megpróbáltam túltenni magamat rajtuk, de ez nem csak akkoriban történt, hanem most is jellemző. Az elvárások egyre csak nőnek, különösen ennél a klubnál. Szóval azon leszek, hogy ez így is maradjon."

 

 

Dalot munkával kapcsolatos szenvedélyessége megmutatkozik minden egyes pályán látott mozdulatában, ő pedig nagyon élvezi, ha a mérkőzések kulcsmomentumaiból fakadó örömét megoszthatja a szurkolókkal való közös ünneplésben.

 

A klubnál töltött ideje során sokat dolgozott azért, hogy ez a kapcsolat kialakuljon, az pedig abszolút pozitívum, hogy ezt nem veszi garantáltnak.

 

"Szerintem ez egy olyan dolog, amely akkor tud kialakulni, ha hosszú időt töltesz el egy klubnál" - tette hozzá.

 

"Ilyenkor elkezdesz nem csak játékosként tekinteni a klubra; valami olyanként, ahol csak dolgozol. Én mindig így állok hozzá az ilyen dolgokhoz."

 

"Szeretem tudni, hogy miként és mit éreznek a szurkolók a klubbal kapcsolatban, miről tudnak - ezek azok a dolgok, amik már az ideérkezésem pillanata óta nagyon foglalkoztatnak."

 

"Természetesen ha sok időt töltesz el a pályán és megismered, hogy milyen érzelmeket hívunk elő a szurkolókból, azzal könnyebb egy kicsit jobban eggyé válni velük. És szerintem ez a létező legjobb kombináció; ha egy olyan klubnál játszol, amelyet szeretsz, az a létező legjobb párosítás." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brentford

Premier League 8. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!