Eriksen: Jó ritmusban vagyok

Christian Eriksen a soron következő dán válogatott szereplések előtt úgy véli, hogy időről időre bizonyítja azt, hogy képes háromnaponta mérkőzéseket játszani.


A középpályás az utóbbi hetekben rendre helyet kapott Erik ten Hag csapatában, és nagy esélye volt arra, hogy ő legyen szeptember hónap játékosa, de azt végül Andre Onana nyerte el.

 

Miután kezdőként bizonyított az Aston Villa ellen, a skandináv játékos már a nyolcadik mérkőzésén szerepelt az idei szezonban. Ezeken nemcsak három gólt lőtt, de a vasárnapi döntetlent megelőző, Portóban lejátszott Európa liga-találkozón Marcus Rashfordnak és Harry Maguire-nek is gólpasszt osztott ki.


A 32 éves középpályásunk rácáfolt azokra a kétkedőkre, akik szerint ez a menetrend túlságosan megterhelő lehet egy ilyen korban lévő játékos számára, hiszen Eriksen már a dánokkal várja a Spanyolország és a Svájc elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseket.

 

A Bold nemzeti lapnak adott interjújában örömét fejezte ki az Old Traffordon kapott játékpercek miatt, és amiatt, hogy a felvett tempó hogyan segíti a játékát.

 

 

"Fizikailag és a futballt tekintve is jól érzem magam." - jelentette ki.

"Amikor az utolsó válogatott szünetre kevés perccel érkeztem, sokan problémának tartották, most pedig az lehet a gond, hogy túl sokat voltam a pályán!"

 

"Nagyszerű érzés, hogy folyamatosan játékpercekhez jutok, és formában tudom magam tartani, így ismét egy olyan játékos vagyok, aki háromnaponta játszhat."

 

"Nem érzem magam 32 évesnek vagy éppen olyannak, aki futballistaként már befejezte" - folytatta.

"Ugyanakkor pontosan azért, mert 32 éves vagyok, az emberek kívülről azt gondolják, hogy hamarosan be fogom fejezni. De úgy gondolom, hogyha így tesznek, akkor félreértik a helyzetet."

 

"Az életkor gyakran csak egy olyan szám, ami rosszabbul néz ki, mint ahogy a játékos valójában érzi magát. Ezekben az esetekben érdemes számba venni, hogy milyen típusú futballistáról van szó, vagy éppen milyen poszton játszik és így tovább. Ez nagyon fontos."

 

"Ilyenkorra egy ember már sok tapasztalat gyűjthet, és természetesen ott van az életkora, de ha még megvan a sebessége, a gyorsasága, a futóképessége, vagy egyéb hasonló jó tulajdonságai, akkor nem hiszem, hogy nagy különbség lenne 32, vagy 29 év között."

 

Eriksen következő United-beli megmérettetése az Old Traffordon a korábbi klubja, a Brentford ellen lesz október 19-én, szombaton.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!